Viral Semasa

Dikecam Bergelang Pink Tapi Selamba Masuk Kedai, Gadis Dedah Situasi Sebenar

Dikecam Bergelang Pink Tapi Selamba Masuk Kedai, Gadis Dedah Situasi Sebenar 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Apabila dikesan sebagai contact rapat dan perlu dikuarantin, setiap individu tersebut perlu memakai gelang pink sebagai ‘pengenalan’. Walau bagaimanapun, masih ada segelintir yang kurang bertanggungjawab yang tetap keluar ke tempat awam walaupun sudah menyarung gelang tersebut.


BACA: Lawak Tak Bertempat, Dah Elak Tapi Pemakai Gelang Pink Paksa Member Salam

Siapa cakap PKPD tak boleh masuk hypermarket? Tindakan timbulkan rasa kurang senang

Kecoh pula di TikTok semalam, seorang gadis telah memuat naik satu rakaman dirinya yang dikenal pasti memakai gelang pink dengan selamba mengunjungi sebuah pasaraya. Tindakan tersebut mengundang rasa kurang senang daripada netizen yang menyifatkan dirinya seperti tidak menghargai usaha-usaha frontliner.

@bibieyyayang

siapa cakap pkpd tak boleh masuk hyper? #masukberanda #SummerMusicFestival #asekeli #fyp #kuarantin14days

♬ original sound – ❤️ Lya Endhelll❤️ – 🐊Boyo putih🐊

Ini penjelasan, memang taman saya besar…Korang cakap aku keluar pakai gelangkan

Walau bagaimanapun, akhirnya gadis tersebut tampil dengan video terbaru yang menggambarkan situasi sebenar. Ternyata bukan dia sahaja yang ‘terlepas’ masuk ke ruangan pasaraya tersebut, namun pekerja pasaraya juga bergelang pink.


@bibieyyayang

Reply to @bibieyyayang ini penjelesan memang taman saya besar☺️ #masukberanda #asekeli #fyp #kuarantin14days

♬ #WIPEITDOWN – BMW KENNY

Pasaraya tu pun dalam area PKPD, staf pun semua pakai gelang pink…Staf pun budak taman tu juga

Rupa-rupanya kawasan kediamannya yang terletak di Taman Kurnia Jaya, Pengkalan Chepa itu dikenakan PKPD. Oleh sebab itu, semua penduduk serta pekerja-pekerja di pasaraya berkenaan telah memakai gelang sama. Mereka semua juga hanya dibenarkan membeli barang keperluan di kedai itu sahaja kerana berada dalam radius PKPD.


Dikecam Bergelang Pink Tapi Selamba Masuk Kedai, Gadis Dedah Situasi Sebenar 2

Dikecam Bergelang Pink Tapi Selamba Masuk Kedai, Gadis Dedah Situasi Sebenar 3

Dikecam Bergelang Pink Tapi Selamba Masuk Kedai, Gadis Dedah Situasi Sebenar 4

Sumber: TikTok Rasy

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Hafiz Taja Ratusan Tiket Flight Ke Sabah Sarawak, Menangis 7 Tahun Tak Balik
🔥Propa Dirasuk & Jelir Lidah, Watak Lola & Che Yah Dalam Dukun Diva Dipuji Lawak
🔥Genggam Kuat Katil Ketika Contraction, Ramai Kesian Muka Almy Nadia Merah Padam

Youtube

Facebook