Semasa Viral

Tanya Orang “Bila Nak Pregnant?”, Siti Awe Tegur Sikap Suka Buat Orang Terguris

Tanya Orang "Bila Nak Pregnant?", Siti Awe Tegur Sikap Suka Buat Orang Terguris 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Setiap couple yang sudah berkahwin pastinya menginginkan kehadiran zuriat sendiri. Namun begitu, tidak semua suami isteri dikurniakan rezeki menimang cahaya mata dengan cepat. Malah, ada yang sudah menunggu bertahun-tahun lamanya sebelum dapat merasai pengalaman tersebut. Walau bagaimanapun, wujud segelintir individu yang tidak peka sering bertanyakan soalan sensitif kepada golongan belum menjadi ibu ini.

BACA: Miliki 6 Zuriat Kandung, Suami Isteri Tambah Lagi 5 Anak Angkat Istimewa

Mungkin orang ingat dapat anak ni semudah order nasi goreng kampung

Siti Awe yang juga merupakan seorang ahli farmasi serta influencer turut melalui situasi sama apabila belum sempat merasa menjadi ibu selepas setahun lebih mendirikan rumah tangga. Pernah tersinggung saat diajukan pertanyaan berkenaan, dia berang dengan insan-insan yang tidak mempunyai common sense seperti itu. Jelasnya lagi, soalan sedemikian tidak sepatutnya sewenang-wenang diajukan tanpa mengira perasaaan orang lain.

Tanya Orang "Bila Nak Pregnant?", Siti Awe Tegur Sikap Suka Buat Orang Terguris 2

Tanya Orang "Bila Nak Pregnant?", Siti Awe Tegur Sikap Suka Buat Orang Terguris 3

Bayangkan orang yang ditanya tu dah berapa kali cuba buat IVF

Menjengah ke ruangan komen, ramai sebenarnya wanita yang berkongsi pengalaman sama apabila sering ditegur soal bila hendak menimang anak. Ibu-ibu yang belum diberi rezeki hamil bukan tidak pernah berusaha, bahkan sebenarnya sudah berhabis banyak untuk mendapatkan rawatan bagi menyelesaikan masalah berkenaan.


Tanya Orang "Bila Nak Pregnant?", Siti Awe Tegur Sikap Suka Buat Orang Terguris 4

Tanya Orang "Bila Nak Pregnant?", Siti Awe Tegur Sikap Suka Buat Orang Terguris 5
Gambar Sekadar Hiasan

Tak suka orang tanya, kat luar memang nampak kuat. Tapi dalam dah berendam air mata

Selain itu, ramai juga menyatakan sudah beberapa kali terasa dengan pertanyaan seperti itu selain mengundang rasa rendah diri serta kecewa kerana belum mempunyai cahaya mata sendiri. Namun sudah tertulis oleh Allah masih belum sampai waktunya lagi.

Tanya Orang "Bila Nak Pregnant?", Siti Awe Tegur Sikap Suka Buat Orang Terguris 6

Tanya Orang "Bila Nak Pregnant?", Siti Awe Tegur Sikap Suka Buat Orang Terguris 7

Tanya Orang "Bila Nak Pregnant?", Siti Awe Tegur Sikap Suka Buat Orang Terguris 8

Tanya Orang "Bila Nak Pregnant?", Siti Awe Tegur Sikap Suka Buat Orang Terguris 9
Gambar Sekadar Hiasan

Sumber: Twitter Siti Awe

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia


Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Welcome to Kisah Dunia

Install
×