Semasa

Tampar Muka Remaja Tanpa Bukti Mencuri, MPH Gantung Tugas Pak Guard!

Sebelum mengesyaki sesuatu, terdapat beberapa perkara yang perlu diberi perhatian seperti bukti tentang dakwaan tersebut. Jika perkara itu tidak dapat dipaparkan, maka dakwaan itu adalah salah dan pendakwa boleh dikenakan tindakan. Itulah yang terjadi kepada seorang remaja apabila dia telah ditampar oleh pengawal keselamatan kedai buku MPH baru-baru ini atas tuduhan mencuri, sedangkan dia sudah pun membuat pembelian.

BACA: Suami Dayus Tampar Isteri Ketika Riba Anak Hingga Berd4rah Akhirnya Ditahan!

Gambar sekadar hiasan

Menceritakan kembali insiden terbabit di FB, bapanya memberitahu bahawa seorang pengawal keselamatan telah mengesyaki dia mencuri sebuah buku dan memeriksa beg miliknya. Selepas terjumpa sebuah buku komik, dia terus dibawa ke sebuah bilik bersama seorang lagi pengawal yang lain.

Belum sempat menerangkan apa-apa, pengawal pertama itu bertindak menampar pipi remaja lelaki itu sebanyak 2 kali. Namun dia melarikan diri pula apabila rakannya itu terjumpa paid sticker di belakang komik tersebut. Sebelum remaja itu akhirnya dilepaskan, pengawal itu turut sempat berpesan agar jangan memberitahu tentang insiden ini kepada ibu bapanya.

Jangan cakap ibu bapa…

“Saya berikan RM100 sebelum dia masuk ke kedai buku tersebut, dan komik itu cuma berharga RM12 sahaja. Mustahil dia mahu mencurinya…” – Ibu m4ngsa

Sticker pembayaran di belakang komik…

Ibunya menuntut penerangan daripada staf kedai tersebut, tetapi jawapan serta permohonan maaf mereka sangat tidak memuaskan. Berang dengan kejadian yang menimpa remaja lelaki itu, pihak keluarganya telah membuat laporan p0lis pada petang tersebut juga.

Anak saya mengalami ketakutan akibat daripada kejadian itu

Dalam pada itu, pihak MPH semalam telah memuat naik kenyataan rasmi mereka berhubung kejadian terbabit.

Tindakan segera telah pun diambil dan pengawal yang terlibat telah digantung tugas…

Sumber: FB Lim Yaw, MPH CLICKSAYS