Viral Inspirasi

Takda Niat Nak Body Shaming, Ni Nasihat Padu Kak Jo Buat Insan Bergigi Jongang

Takda Niat Nak Body Shaming, Ni Nasihat Padu Kak Jo Buat Insan Bergigi Jongang 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Bagi yang mengikuti drama fenomena ‘Takdir Yang Tertulis’ (TYT) pastinya tidak keruan dengan plot ceritanya yang semakin menghampiri klimaks. Tidak sekadar trending di Twitter setiap kali tamat bersiaran, malahan antara watak yang selalu mencuit hati sejak episod pertama ditayangkan adalah Kak Jo iaitu pembantu rumah Juweta.

BACA : “Kenapa Dengan Keturunan Saya?” -Azlan Tak Sedar Rupanya Jadi ‘Pak Sanggup’

Takda Niat Nak Body Shaming, Ni Nasihat Padu Kak Jo Buat Insan Bergigi Jongang 2

Saya mencari kelainan dalam watak & tahu apa risikonya

Sebelum ini viral jolokan’wushu wushu’ menerusi drama Nur, kini nama pelakon Uchee Fukada semakin dikenali ramai apabila lakonannya berjaya memberi impak kepada penonton. Namun di sebalik sifat lucu dan kelakar, ada juga yang menyifatkan wataknya dengan imej jongang itu berunsur ‘body shaming‘. Menerusi portal mStar, Uchee menjelaskan dia mahu mencari kelainan selain tidak berniat menghina.

Sebenarnya saya mencari kelainan dalam watak, sebelum ni orang kenal saya sebagai ‘wushu wushu’. Saya dah berbincang dengan pengarah tentang watak ni & tahu apa risikonya nanti. 


Takda Niat Nak Body Shaming, Ni Nasihat Padu Kak Jo Buat Insan Bergigi Jongang 3

Takda Niat Nak Body Shaming, Ni Nasihat Padu Kak Jo Buat Insan Bergigi Jongang 4

Orang gigi jongang ni pun ada keyakinan untuk berhadapan orang ramai

Dalam pada itu, Uchee menegaskan dia mahu membuktikan bahawa mereka yang mempunyai kekurangan juga ada keyakinan untuk berhadapan dengan orang ramai. Enggan ambil pusing dengan kata-kata negatif dilemparkan netizen, pelakon berusia 31 tahun ini syukur menerima pelbagai komen positif tentang lakonannya.

Saya nak tunjukkan yang orang gigi jongang ni pun ada keyakinan untuk berhadapan orang ramai. Ada yang bertanyakan perlu ke pakai gigi jongang tu? Why not, saya tak kisah pun. Kalau tak suka, bye bye je lah


Sumber : mStar

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram