Viral

Tak Tertanggung Rindu Pada Ayah, Anak Yatim Ini Teringin Makan Di Tepi Pusara..

Tak Tertanggung Rindu Pada Ayah, Anak Yatim Ini Teringin Makan Di Tepi Pusara.. 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Takdir yang berlaku ke atas hidup kita adalah ketentuan Tuhan. Malah sesiapa yang masih mempunyai ibu bapa tersangatlah beruntung. Ini kerana mereka masih berpeluang mendapatkan kasih sayang, doa serta restu daripada orang tua. Namun begitu, antara takdir Tuhan yang paling perit untuk diterima adalah apabila seseorang anak itu diuji dengan kehilangan insan istimewa.

BACA : Setelah Kehilangan, Baru Aku Sedar-Suami Luah Kesal Tak Sempat Hargai Isteri

Tak tertanggung rindu pada bapa

Bayangkan jika dugaan itu datang ketika usia mereka masih kecil, pastinya ia memberikan kesan yang mendalam dalam diri individu berkenaan. Hal ini disebabkan oleh sifat mereka yang masih naif dan terlalu kecil untuk memahami realiti tersebut. Baru-baru ini, tular satu posting di laman Facebook mengenai nasib yang menimpa seorang kanak-kanak berusia lima tahun. Mesra disapa sebagai Adam, semestinya kehilangan bapanya iaitu Hanif Abdullah yang selama ini menjadi tulang belakang keluarga mengukir duka di hati si kecil ini.


Tak Tertanggung Rindu Pada Ayah, Anak Yatim Ini Teringin Makan Di Tepi Pusara.. 2

Tak Tertanggung Rindu Pada Ayah, Anak Yatim Ini Teringin Makan Di Tepi Pusara.. 3

Teringin makan di tepi pusara

Lebih menyentuh hati ramai lagi apabila ada kalanya, kanak-kanak ini meluahkan hasrat ingin menjamah nasi di tepi pusara bapanya. Kemungkinan ia merupakan salah satu cara untuknya melepaskan rindu yang terpendam dalam hati. Malah umur sekecil itu juga tidak menghalang si bongsu berkenaan menadah tangan setiap kali datang menziarahi pusara bapanya.

Tak Tertanggung Rindu Pada Ayah, Anak Yatim Ini Teringin Makan Di Tepi Pusara.. 4

Tak Tertanggung Rindu Pada Ayah, Anak Yatim Ini Teringin Makan Di Tepi Pusara.. 5

Semoga Adam terus kuat

Menjengah ke ruangan komen pula, rata-rata netizen meluahkan rasa simpati mengenangkan nasib yang menimpa si kecil ini apabila diuji dengan pemergian insan tersayang. Malah ada antara mereka mendoakan agar kanak-kanak ini diberikan kekuatan serta ketabahan dalam mengharungi kehidupan mendatang.

Tak Tertanggung Rindu Pada Ayah, Anak Yatim Ini Teringin Makan Di Tepi Pusara.. 6 Tak Tertanggung Rindu Pada Ayah, Anak Yatim Ini Teringin Makan Di Tepi Pusara.. 7 Tak Tertanggung Rindu Pada Ayah, Anak Yatim Ini Teringin Makan Di Tepi Pusara.. 8

Sumber : Facebook The Thirdforce Rantau Panjang

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia


Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Welcome to Kisah Dunia

Install
×