Cinta & Perhubungan Inspirasi

Tak Sangka Kahwin Sebulan Kenal Jodoh, Pernah Quit Jadi Pramugari Sebab Broken

Tak Sangka Kahwin Sebulan Kenal Jodoh, Pernah Quit Jadi Pramugari Sebab Broken 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Kata orang, bercinta bertahun-tahun lamanya pun belum tentu lagi individu tersebut adalah jodoh sebenar. Hakikatnya soal jodoh adalah rahsia Tuhan dan insan yang tepat boleh datang pada waktu yang tak disangka-sangka seperti kisah suami isteri muda ini.

BACA: Anak Pelik Mak Bahagia Kahwin Lagi Padahal Suami Baru Tak Handsome, Rupanya…

Pernah broken sampai berhenti jadi pramugari…tak sangka jumpa jodoh baik & banyak rezeki tahun ni

Baru-baru ini, perkongsian hidup daripada Aina Safira Ad’din binti Sallehudin atau mesra dengan panggilan Fira telah mencuri perhatian ramai di Twitter. Meskipun hatinya pernah dikecewakan hingga berhenti kerja sebagai pramugari tahun lepas, wanita berusia 24 tahun ini sama sekali tak menyangka dijodohkan dengan seorang lelaki yang baik hati serta memiliki business sendiri sekarang.


Kenal suami masa PKP…entah mana mana tiba-tiba suka tengok perangai dia masa IG Live

Menerusi pendedahan kepada pihak Kisah Dunia, Fira akui terpaksa balik kampung halaman dan cuba bermacam-macam kerja selepas episod putus cinta tersebut. Namun hikmah muncul tanpa disangka-sangka, dia mula berkenalan rapat dengan suami iaitu Muhammad Nur Afiq bin Md Saad di laman Instagram.

Dari dulu relationship saya dengan ex-boyfriend memang tak okay, banyak kali usaha pun tetap tak jadi. Saya terus ambil keputusan berhenti jadi stewardess dan balik Kuantan dalam sebulan lebih sebelum cari kerja baru. Masa PKP, barulah start kenal dengan husband, itupun di Instagram. Sebenarnya dia dah try saya sejak 2019 lagi, kami follow each other tapi masa tu tak bagi harapan sangat sebab masih dengan ex kan? Kebetulan hujung bulan 5 tu ada sekali join IG Live dia, entah mana mana tiba-tiba saya suka dengan perangai Afiq. Bermula daripada situlah saya mulakan conversation dengan dia dan akhirnya kami jalin hubungan serius.

Tak Sangka Kahwin Sebulan Kenal Jodoh, Pernah Quit Jadi Pramugari Sebab Broken 2

Selang sebulan, saya berjumpa dengan keluarganya pula dan Afiq tanya nak kahwin tak? Tanpa ragu-ragu, saya terus setuju sebab Afiq memang seorang yang lemah-lembut dan family dia pun layan saya macam anak sendiri. Alhamdulillah kedua-dua belah setuju, tarikh 20 Jun kami bertunang dan nikah 11 September lepas. Bulan tu juga dapat rezeki lebih dan berkat pertolongan seorang rakan juga, kami berjaya buka business kedai gunting rambut yang merupakan impian suami sebelum ni.

Tak Sangka Kahwin Sebulan Kenal Jodoh, Pernah Quit Jadi Pramugari Sebab Broken 3


Jangan give up dengan partner…cabaran memang ada tapi rezeki tak pernah salah alamat

Dalam pada itu, Fira juga tak sangka perkongsiannya itu telah menjadi inspirasi kepada ramai pihak khususnya golongan muda. Justeru, suami isteri ini berharap agar semua pihak agar jangan putus asa dan saling menyokong antara satu sama lain.

Sebenarnya kami terkejut tweet tu jadi viral, tapi Alhamdulillah itu pun rezeki juga. Pesanan buat couple atau pengantin muda, jangan give up kalau diuji dengan kesusahan. Itulah yang kami rasa waktu awal berkahwin dan buka business, banyak sangat cabaran. Tapi percayalah rezeki tak pernah salah alamat, dan yang penting sekali sentiasa sabar dengan partner masing-masing.

Tak Sangka Kahwin Sebulan Kenal Jodoh, Pernah Quit Jadi Pramugari Sebab Broken 4

Sumber: Twitter safirasallhdin


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram