Hiburan

“Tak Perlu Cerita!” – Tak Nak Ponteng Solat Tarawih, Wany Hasrita Dituduh Riak

Menjelang bulan Ramadan yang mulia ini, orang IsIam di seluruh dunia mengambil masa yang ada untuk menunaikan solat sunat tarawih di masjid-masjid berdekatan untuk berjemaah. Tidak kiralah orang kenamaan, artis, atau rakyat biasa sekalipun menggunakan kesempatan tersebut untuk menambah ganjaran pahala yang ditawarkan pada bulan istimewa ini. Begitu jugalah yang dilakukan oleh seorang penyanyi iaitu Wany Hasrita.

BACA : Ramadan Ke-8 Jadi Saksi Pembukaan Masjid Wakaf Waris Tragedi MH17

Menerusi satu temu bual, Wany mengatakan bahawa dia telah mengehadkan aktiviti seninya di bulan mulia ini kerana tidak mahu ponteng solat tarawih. Hal ini kerana dia tidak mahu perkara yang sama berlaku kerana tidak berbuat demikian pada tahun lepas.

Kalau saya tak sempat ke surau atau masjid, saya akan buat di rumah. Alhamdulillah, setakat ini saya tak pernah tinggal lagi.

Belajar daripada pengalaman lepas

Tambah pelantun lagu Menahan Rindu itu lagi, dia bersyukur kerana dipanjangkan usia dan dipertemukan dengan Ramadan pada kali ini.

Solat tarawih memang ditunggu-tunggu

Baca surah lazim dalam solat

Walaupun begitu, kenyataan Wany ini jelas sekali telah mendatangkan rasa kurang senang ramai apabila rata-rata netizen menuduhnya sebagai riak kerana menghebahkan kebaikan yang dilakukan.

Gila glamour betul..sampai ke solat nak cerita satu dunia

Riak ni.. nak buat benda baik senyap2 je la tak perlu heboh

Tak perlu kot nak cerita kat orang. Cukup Allah & kita je tahu

Macam kau sorang dalam dunia ni tarawih sampai habis

Sumber : Harian Metro