Inspirasi Realiti Hidup

Tak Malu Suap Warga OKU Makan, Mamak Ini Buat Ramai Tersentuh & Sebak!

Betul lah kata orang, menilai seseorang itu bukan lah sesuatu yang mudah dan tidak semestinya daripada luaran sahaja. Hakikatnya setiap manusia ada kebaikan tersendiri yang kita tidak tahu meskipun penampilan atau pekerjaannya cuma biasa-biasa saja. Sebagai contoh, tindakan mulia seorang pekerja kedai makan yang tular di media sosial tempoh hari telah membuktikan tentang perkara tersebut.

BACA: Hampir Batal Pemandu Grab OKU, Bila Tahu Kisahnya Buat Gadis Ini Sedar Sesuatu

Tersentuh lihat insan yang hanya bergelar mamak menyuap OKU…respect abang ni


Meskipun foto pekerja restoran memberikan layanan istimewa kepada pelanggannya itu amat menyayat hati, namun ada juga yang kurang senang dengan gelaran ‘Mamak’ yang diberikan oleh pemuda tersebut.

Bawak stereotaip seolah-olah mamak ni hina…

Namun begitu, pengirim gambar berkenaan menjelaskan bahawa gelaran itu lebih kepada mengangkat nilai murni pekerja tersebut, bukan memandang rendah kepadanya.

Rentetan penularan foto tersebut, ramai netizen memuji sikap pekerja tersebut. Malah ada juga yang kenal dengannya dan menyatakan bahawa dia memang seorang lelaki yang cukup baik dalam hidupnya.

Nama mamak tu Imran…nampak je sombong tapi hati mulia

Kalau stranger pun layan baik camni…macam mana la dia layan parents

Bagusnya Y4 Allah…Touching!

Semoga ada ruang untuk manusia macam ni dalam syurga

Sumber: Twitter & Gempak