Inspirasi Viral

Tak Harap Balasan, Abang Viva Syukur APM Beri Sijil ‘Adiwira Prihatin Musibah’

Tak Harap Balasan, Abang Viva Syukur APM Beri Sijil 'Adiwira Prihatin Musibah' 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Andai boleh diputarkan masa, Abang Viva pernah berkata enggan dirinya viral sama sekali. Bahkan sekiranya tahu ada orang yang akan curi-curi mengambil gambar ketika misi menyelamat dibuat, dia menegaskan akan cuba mengelak daripada diketahui. 2 penjelasan berkenaan sudah cukup membuktikan betapa besarnya jiwa jejaka ini menabur budi meskipun orang banjir yang diselamatkan langsung tidak dikenali apalagi mempunyai pertalian keluarga.

BACA : Abang Viva Pernah Mohon Kerja Askar, Tapi Gagal Asbab Berat Badan Tak Lepas

Ketua Pesuruhjaya APM menyampaikan ‘Sijil Kepujian Ketua Pesuruhjaya’ pada Encik Azwan

Segenap lapisan masyarakat berpusu-pusu memberikan sumbangan kepada saudara Azwan, namun dia langsung tidak mengharapkan balasan dan ikhlas membuat kebaikan tersebut. Kononnya ada yang mahu anak kelahiran Melaka ini menerima gelaran Datuk, namun dia menolak dengan baik kerana semua itu melibatkan amanah berat. Terbaru, Abang Viva melalui TikToknya sempat memuat naik sebuah berita gembira apabila dianugerahkan sijil ‘Adiwira Prihatin Musibah’ dan ‘Kepujian Ketua Pesuruhjaya’.

Tak Harap Balasan, Abang Viva Syukur APM Beri Sijil 'Adiwira Prihatin Musibah' 2


Alhamdulillah atas berkat doa mak ayah & orang ramai

Sangat bersyukur kepada penghargaan yang diberikan oleh pihak Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) ini, dia juga menyifatkan semuanya adalah hasil berkat doa ibu bapa bersama orang ramai di luar sana. Belum 3 jam dikongsikan, video berkenaan sudah meraih lebih 257 ribu jumlah tontonan.

@abangvivaofficial

#abangvivaofficial atar1.8 allhamdulillah atas berkat doa mak ayah dan orang ramai semua sy telah menerima sijil pnghrgaan ADIWIRA PRIHATIN MUSIBAH

♬ MALAYSIA – Faizal Tahir

Kau memang layak…Nama disebut dalam khutbah…Moga diserap masuk APM

Menjengah ke ruangan komen, netizen juga akui penghargaan itu sangat layak diberikan kepada Abang Viva selari dengan jasa yang sudah diberikan. Tidak ketinggalan juga yang berpendapat orang seperti Azwan ini sesuai diserap masuk sebagai petugas dalam jabatan pertahanan awam.


Tak Harap Balasan, Abang Viva Syukur APM Beri Sijil 'Adiwira Prihatin Musibah' 3 Tak Harap Balasan, Abang Viva Syukur APM Beri Sijil 'Adiwira Prihatin Musibah' 4 Tak Harap Balasan, Abang Viva Syukur APM Beri Sijil 'Adiwira Prihatin Musibah' 5 Tak Harap Balasan, Abang Viva Syukur APM Beri Sijil 'Adiwira Prihatin Musibah' 6

Kredit : TikTok Abangvivaofficial & Facebook Angkatan Pertahanan Awam Malaysia


Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Anak Dipenjara Punca Nahas Laura, Ibu Santai-“Kena Pandai Pilih Awek Lepas Ni”
🔥[VIDEO] Depresi Akibat Tak Jadi Kahwin, Lelaki Kesedihan Tenung Katil Pengantin
🔥Insan Kurang Waras Sering Bertandang, Owner Kedai Tersentuh Tengok Tengah Solat

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook