Viral

“Tak Guna Penipu!” – Bapa Pergi 3 Hari Sebelum Konvo, Anak Kongsi Nukilan Sebak

Hari konvokesyen adalah detik bermakna bagi mahasiswa yang menyambung pelajaran di institusi pendidikan tinggi. Bukan sahaja rakan-rakan, malahan segala pengorbanan yang dicurahkan oleh ibu bapa akan dihargai sewaktu detik berharga tersebut. Namun malangnya, seorang pemuda bernama Abdullah Munzir yang juga anak bongsu dalam keluarganya tidak sempat meraikan kejayaan bermakna tersebut dengan ayah tercinta.

BACA : Baru 2 Hari Daftar Uni, Gadis Bergegas Balik Kampung Lepas Ayah Dijemput Illahi

Orang dulu paling power dalam kelas

Kisah sebak tersebut telah dikongsikan oleh abangnya sendiri menerusi Twitter sekaligus meraih 11,000 jumlah retweet. Mempunyai 8 orang adik beradik secara keseluruhan, ayah mereka tidak pernah sekali pun tertinggal menghadiri semua majlis konvokesyen anaknya. Namun ternyata Allah lebih menyayanginya dan kehilangan tersebut begitu terkesan di hati Abdullah memandangkan dia anak yang paling rapat dengan bapanya.

Abah tak guna…Penipu itu Abah!

Bukan sahaja luahan si adik bonsu mengundang sebak di dada, malahan si abang seolah-olah membuat kita mengalirkan air mata apabila dia mendedahkan beberapa puisi nukilan yang pernah dikarang khas buat ayahnya. Walaupun bait kata yang digunakan ringkas sahaja, namun penulisan tersebut jelas menyentuh tentang 1001 pengorbanan si ayah selama hayatnya selama ini.

Segala hajat Abah tercapai

Pastinya kehilangan insan tersayang itu cukup pahit untuk diterima oleh keluarga ini. Namun jelasnya, mereka bersyukur kerana berpeluang untuk menguruskan sendiri Allahyarham buat kali terakhir. Malah kesemua adik beradik ini bersyukur dapat memasukkan bapa mereka ke liang lahad.

Sumber : Twitter Lihat Awang Di Sana

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Telegram

Nak Dapatkan Cerita Viral & Trending?

Install Kisah Dunia
×