Cinta & Perhubungan Hiburan Inspirasi

“Syukri Banyak Dosa Dengan Abah” – Masuk ICU, Abah Dato’ Aliff Dijemput Ilahi

Seperti diketahui umum, Dato’ Aliff Syukri mempunyai hubungan yang sangat rapat dengan ayahnya walaupun mereka tidak lagi tinggal sebumbung. Jika dilihat di media sosial milik Dato’ Aliff, beliau gemar memuat naik video bergurau-senda dengan abahnya itu untuk dikongsikan bersama para pengikut. Keakraban 2 beranak ini sudah pasti membuatkan sesiapa saja yang melihat gelagat mereka tersenyum.

BACA : “Dulu Abah Bekas…” – Tak Malu Mengaku Status Abah, Aliff Syukri Terima Pujian

Video beliau bersama abahnya Part 1

Part 2

View this post on Instagram

siapa ada impian mcm saya?? saya jadi mcm ni sbb saya tahu family saya bukan asal dr org senang… sy percaya dimana ada usaha disitu ada jalan.. setuju tak??.. . . saya pernah duduk rumah setinggan dan rumah flat dan ni inpian saya nak ada rumah penhouse di tengah bandar dan mejoriti yg duduk sini bukan2 org biasa,ahli politik, forener, doctor pakar, malah datin sri rosmah pun ada rumah disini… hari ni sy bawa dia tidur sini sbb nak abah saya happy lihat usaha anak dia sendiri anak pengawal keselamatan pun mampu berjaya.. walaupun dulu org panggil saya bodoh belajar sbb tak masuk u.. Sy akan cuba bahagiakan abah saya… dulu dia dah susah utk saya.. skrg masanya saya balas jasa dia…dan sekrang sy mampu mengubah kehidupan saya dr duduk rumah flat sek 20 shah alam block 19 skrg sy ada rumah sendiri disini dgn nilai rm5juta

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Terbaru, beliau telah memuat naik satu video menerusi laman Instagram miliknya. Video berkenaan memaparkan abahnya kini berada di Unit Rawatan Rapi (ICU) di sebuah h0spital.

“Saya tak puas berbakti pada abah..Syukri banyak dosa dengan abah”

View this post on Instagram

doakan abah saya.. abah kena kuat saya tak puas berbakti pda abah??syukri byk dosa dgn abah.. . . . Ya Allah….abah saya dtg ke rumah kelmarin cakap sesak nafas dah hampir 2minggu di kampung… .. x telefon x apa terus dia dtg…..lepas hantar ke hospital Dr cakap abah saya kena serangan jantung stage 3 dan Paru2 penuh air….doakan segala nya dipermudahkan dan abah saya kembali sihat dah 2minggu sakit katanya tapi dia kata ingat biasa2 je…..dia kalau boleh mmg x nak susahkab anak tapi kadang2 sikap dia tu membahayakan nyawa? dia senyap sahaja di kampung dan bila saya tngok pelik saya bawa terus gi cekup di hospital..dan trus masuk icu?? nasib baik anak2 abah mampu kalau tak doctor kata mungkin akan jadi sebalikya..

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Menurut kapsyen yang dimuat naik oleh Dato’ Aliff, semalam abahnya ada datang ke rumah dan mengadu sudah 2 minggu mengalami sesak nafas di kampung. Sebaik mengetahui akan hal itu, beliau terus membawa abahnya ke h0spital.

Doktor yang bertugas memberitahu bahawa abahnya menghidap ser4ngan jantung tahap 3 dan paru-paru berair. Abahnya telah sak1t sejak 2 minggu yang lalu tetapi ingatkan tidak serius kerana tidak mahu menyusahkan anak-anak. Oleh hal yang demikian, Dato’ Aliff memohon agar orang ramai mendoakan abahnya supaya kembali sembuh.

“Dia senyap je di kampung dan bila saya tengok macam pelik saya terus bawa pergi check up di h0spital dan terus masuk ICU. Nasib baik anak-anak abah mampu kalau tak doktor kata mungkin akan jadi sebaliknya..”

Namun, menerusi posting terbaru yang dimuat naik di IG Dato’ Aliff, setiusaha beliau memaklumkan bahawa abahnya telah kembali ke rahmatullah.

Rata-rata netizen yang mengetahui tentang berita sedih itu turut berasa sebak dan mengucapkan ucapan takziah kepada Dato’ Aliff sekeluarga.

Innalillawainnalillahirojiun..salam takziah Dato’..

Allahu..semoga tabah dengan ujian

Sumber : IG aliffsyukriterlajaklaris