Semasa Viral

SUV Terjunam Kini Ditemui, Penyelam Dedah Pengalaman Ketika Di Dalam Laut!

Heboh di media sosial baru-baru ini tentang berita dan laporan kem@langan yang berlaku di Jambatan Pulau Pinang membabitkan kereta Toyota Vios dan kenderaan utiliti sukan (SUV) Mazda CX-5 yang dipercayai terjunam ke dalam laut. Sejak semalam, usaha mengesan lokasi kenderaan tersebut di dalam laut telah giat dijalankan sehingga ke hari ini.

BACA: Identiti Pemandu SUV Terjunam Dikenal Pasti! Rupanya Berlumba Dengan Vios?

Terkini menurut laporan beberapa badan berita, kenderaan SUV yang dipercayai dipandu oleh seorang lelaki berbangsa Cina itu telah ditemui pada jam 4 petang tadi. Setakat ini usaha untuk menaikkan SUV berkenaan akan dilakukan menggunakan bantuan kren.

Akan adakan sidang media 

Berikut antara pengalaman yang diceritakan oleh salah seorang penyelam yang menjumpai badan kereta tersebut di dasar laut.

Tak nampak langsung.. gelap.. Bawah dia semua pasir 

Berita penemuan kenderaan SUV itu telah tersebar di media sosial. Seperti yang dilaporkan dalam berita-berita sebelum ini, keadaan dalam air laut yang gelap di samping arus air yang deras telah menyukarkan usaha mereka mengesan kedudukan kenderaan berkenaan dan jelas sekali ia bukanlah satu tugasan yang mudah.

Oleh itu, penemuan ini merupakan salah satu catatan kejayaan yang membanggakan bagi pasukan penyelamat Malaysia.

Netizen rata-ratanya mengucapkan tahniah di atas kejayaan mereka yang berjaya menjejaki kedudukan kereta tersebut.

Tahniah b0mba, p0lis, maritim.. semua yg terlibat 

Tahniah pasukan penyelamat 

Menurut salah seorang individu yang telah menonton siaran video live yang melaporkan penemuan kereta tersebut, ada yang menyatakan bahawa m@yat mangsa didapati berada di dalam kereta berkenaan.

Dah agak dah.. mesti sangkut seatbelt punya 

Penyelam tu cakap tak nampak, gelap 

Namun begitu, kedudukan sebenar mangsa masih belum dipastikan. Ini kerana menurut laporan terkini, hanya kenderaan sahaja ditemui dan masih dalam usaha mengeluarkannya dari air manakala laporan rasmi belum menyebut apa-apa lagi tentang mangsa.

Sumber: Facebook Penang Kini Harian Metro 

[instagram-feed]