Viral

“Sunyi Rumah Kau Takde, Aku Rindu Kau” -Surat Luahan Hati Adik Buat Abang Sebak

"Sunyi Rumah Kau Takde, Aku Rindu Kau" -Surat Luahan Hati Adik Buat Abang Sebak 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Tak dinafikan dalam hubungan adik beradik pasti ada pasang surutnya. Terkadang perselisihan faham dan perbezaan pendapat seakan-akan menjadi kebiasaan dalam ukhuwah berkenaan. Namun perlu diingatkan bahawa semuanya boleh diperbaiki dan dijernihkan semula. Ibarat kata bidalan, ‘air yang dicincang tidak akan putus’. Baru-baru ini juga di Twitter seorang lelaki dikenali sebagai @arflskandar, dia telah memuat naik telatah adiknya mengutuskan sepucuk surat penuh emosi.

Baca : Bagi Nota Sebab Tak Sengaja Pecahkan Side Mirror Orang, Tapi Netizen Puji lain

Tiada lagi peneman untuk bergurau

Menerusi surat yang diterima Iskandar, jelas menunjukkan adiknya sangat merindui kenangan indah bersamanya ketika dia berada di rumah. Dia turut meluahkan rasa sunyi dek kerana tiada lagi peneman untuk bergurau senda bersama keluarga. Kongsi lelaki ini lagi, surat itu dikirim oleh adiknya ketika dia sedang melanjutkan pelajaran di sebuah institusi pengajian tinggi di Ipoh. Daripada kaspeyn yang ditulis, jejaka ini nampaknya mengakui tersentuh saat membaca isi surat tersebut.


"Sunyi Rumah Kau Takde, Aku Rindu Kau" -Surat Luahan Hati Adik Buat Abang Sebak 2

"Sunyi Rumah Kau Takde, Aku Rindu Kau" -Surat Luahan Hati Adik Buat Abang Sebak 3 "Sunyi Rumah Kau Takde, Aku Rindu Kau" -Surat Luahan Hati Adik Buat Abang Sebak 4

Kalau stress tidur, jangan nak main game je

Dalam pada itu, adiknya turut menitipkan beberapa pesanan kepadanya seperti belajar bersungguh-sungguh dan mengingati agar abangnya sentiasa berhati-hati dalam memilih kawan. Situasi berkenaan bertambah sebak apabila adiknya turut memberikan sebentuk keychain yang dibuat olehnya sendiri sebagai tanda ingatan kepada lelaki ini.

"Sunyi Rumah Kau Takde, Aku Rindu Kau" -Surat Luahan Hati Adik Buat Abang Sebak 5

"Sunyi Rumah Kau Takde, Aku Rindu Kau" -Surat Luahan Hati Adik Buat Abang Sebak 6

"Sunyi Rumah Kau Takde, Aku Rindu Kau" -Surat Luahan Hati Adik Buat Abang Sebak 7

Ikhlas betul adik hang, cantik tulisan dia

Perkongsian itu ternyata mendapat perhatian ramai sehingga mendapat ribuan retweet. Rata-rata mereka memuji sikap prihatin yang ditunjukkan oleh adiknya dan tidak kurang juga ada begitu kagum dengan hasil tulisan tangan yang kelihatan kemas.

"Sunyi Rumah Kau Takde, Aku Rindu Kau" -Surat Luahan Hati Adik Buat Abang Sebak 8 "Sunyi Rumah Kau Takde, Aku Rindu Kau" -Surat Luahan Hati Adik Buat Abang Sebak 9

"Sunyi Rumah Kau Takde, Aku Rindu Kau" -Surat Luahan Hati Adik Buat Abang Sebak 10

Sumber : Twitter ArfIskandar


Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya