Fesyen & Gaya Hidup Semasa

Sumbat 3 Gol Dalam Masa Singkat, Pemain Skuad Remaja Dianggap Cipta Rekod Dunia

Sumbat 3 Gol Dalam Masa Singkat, Pemain Skuad Remaja Dianggap Cipta Rekod Dunia 1
 Covid Info Malaysia
Rasaflix

Sharing is caring!

Sesiapa yang mengikuti perkembangan sukan bola sepak sudah tentu mengetahui mengenai Kejuaraan Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) peringkat kelayakan antara skuad B-18 negara menentang Brunei di Phnom Penh, Kemboja. Tuah telah memihak kepada skuad negara apabila berjaya menumpaskan Brunei dengan skor 11-0. Namun, lebih mencuri tumpuan adalah jaringan gol hatrik yang disumbatkan oleh pemain remaja, Luqman Hakim Shamsudin.

BACA: [VIDEO] Fanatik Bola Sepak, Gelagat Lelaki Ini Macam Dirasuk Bila Perak Menang

Sumbat ‘hatrik‘ dalam tempoh dua minit 11 saat

Menurut portal Harian Metro, pemain itu telah beraksi cemerlang dengan menjaringkan tiga gol dalam tempoh dua minit 11 saat. Lebih manis lagi, kejayaan itu juga boleh dianggap sebagai antara hatrik terpantas dunia.


Sumbat 3 Gol Dalam Masa Singkat, Pemain Skuad Remaja Dianggap Cipta Rekod Dunia 2
Kredit foto Harian Metro

Jaringkan sebanyak 4 gol

Bukan itu sahaja, penyerang profilik negara itu turut membantu pasukan negara dengan menyumbat sebanyak empat gol secara keseluruhan iaitu pada minit 21, 22, 24 dan 41. Selain Luqman, pemain lain yang menyumbangkan gol ialah Azrin Afiq, Azam Azmi, Aiman Afif dan Harith Haiqal.

Pengurus pasukan akui kepantasan Luqman sumbat gol

Dalam masa yang sama, pengurus pasukan skuad B-18, Datuk Kamarul Ariffin akui belum pasti mengenai rekod dunia tersebut. Namun dia sebaliknya mengesahkan jaringan hatrik yang dilakukan. Sebagai informasi tambahan, rekod hatrik terpantas sebelum ini dipegang oleh Tommy Ross dan Abdul-Hamid Bassiouny.


Sumbat 3 Gol Dalam Masa Singkat, Pemain Skuad Remaja Dianggap Cipta Rekod Dunia 3

Sumbat 3 Gol Dalam Masa Singkat, Pemain Skuad Remaja Dianggap Cipta Rekod Dunia 4 Sumbat 3 Gol Dalam Masa Singkat, Pemain Skuad Remaja Dianggap Cipta Rekod Dunia 5

Sumber: Harian Metro & Youtube MSuperLeague


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram