Cinta & Perhubungan Santai

Suka2 Arah Photographer Tangkap Gambar Sendiri, MUA Dedah Sisi Buruk Bridesmaid

Bagai sudah menjadi satu kemestian, golongan pengantin perempuan pada hari ini gemar menggunakan khidmat bridesmaid pada hari bahagia mereka untuk tampak lebih eksklusif dan mengikuti trend semasa. Sedangkan ramai sedia maklum, penggunaan bridesmaid sebenarnya lebih memakan kos. Malah keberadaan mereka di majlis perkahwinan sering dikritik ramai kerana dikatakan seperti tiada ‘function‘ selain hanya ‘menayang diri’. Betul ke?

BACA: Pengantin Harus Diraikan, Jadilah Bridesmaids Yang Betul-Betul ‘Function’

Gambar sekadar hiasan

Baru-baru ini, seorang Makeup Artis (MUA) ada berkongsi pengalamannya berdepan dengan sikap-sikap bridesmaid pengantin yang disoleknya. Melalui perkongsia MUA tersebut, boleh disimpulkan bahawa dia mengkritik sikap mereka yang jelas sekali tidak membawa banyak manfaat pada pengantin dan keluarga.

Gambar sekadar hiasan

Bridesmaid sampai dekat 10 orang, sekor pun tak membantu 

Perkongsian darinya itu dibuat selepas terdapat sebuah soalan daripada individu tertentu berkaitan isu bridesmaid yang diajukan menerusi Curious Cat di Twitter.

Kawan2 nak jadi bridesmaid.. tapi baju nak saya sponsor 

Kalau takde budget, takyah layan kawan2 macam ni 

Bridesmaid ramai, family jugak yg susun dulang.. dtg lambat.. macam setan! 

Menyemak dalam bilik.. aku pernah halau secara halus

Gambar sekadar hiasan

Aku nak pesan.. makeup jangan over sangat mengalahkan pengantin

Paling teruk aku pernah nampak bridesmaid arah2kan photographer tangkap gambar dorang

Gambar sekadar hiasan

Perkongsian MUA tersebut turut mendapat sokongan ramai netizen. Di ruangan komen, ramai yang berkongsi pengalaman mereka ketika di majlis perkahwinan yang terdapat kehadiran bridesmaid. 

Tengok macam takda function je.. tahu berg4ya, selfie, tak tolong2 

Tolong cuci piring pun takda tapi nak dapat tittle ‘bff forever’

Gambar sekadar hiasan

Kadang kawan ni bukannya paham pun financial situation pengantin 

My cousin kawin hari tu bridesmaid punya ramai semak 

Sumber: Twitter OwToTheZie