Fesyen & Gaya Hidup

Suka Tonton Drama Online? Ini App Terbaik Masa Kini

Suka Tonton Drama Online? Ini App Terbaik Masa Kini

Sharing is caring!

Antara banyak-banyak hobi, hobi yang paling best adalah menonton TV. Mestilah best, banyak benda kita boleh dapat dengan tengok TV. Kalau minat, bola, carilah channel bola, kalau minat memasak, carilah channel memasak. Tak payah pergi mana-mana pun dah dapat banyak benda, tambah bila langgan Astro. Cakap jer nak rancangan ape, semua ade. Drama best, dokumentari, sukan dan yang terbaik movies. Lagi la rasa nak duduk rumah tengok cerita sepanjang masa.

Tapi..sekarang ada satu masalah besar! Kebelakangan ni, banyak sangat perkara nak dibuat. Kalau yang kerja tu, kadang terpaksa kerja lebih masa, balik pun dah malam. Belum lagi terperangkap dalam kesesakan lalu lintas pula. Sampai rumah dah lewat, erm.. melepas nak tengok rancangan kegemaran. Kalau yang dah berkeluarga, lagi padat masanya. Dengan nak urus keluarganya, nak siapkan kerja lagi. Makin tak sempat nak tengok TV. Sedih betul.

Suka Tonton Drama Online? Ini App Terbaik Masa Kini
Dengan Astro GO anda tidak terlepas tengok rancangan kegemaran

Kadang-kadang terpaksa berkursus di luar kawasan. Susah betul nak tengok Astro. Cuti? Kalau balik kampung, kadang terpaksa berangkut dekoder. Siap berebut lagi dengan adik beradik, saudara mara, nak tengok channel masing-masing.

Tapi.. Nasib baik sekarang ada aplikasi Astro GO!

Tonton di mana sahaja, bila-bila masa

Ciri paling menarik Astro GO adalah ianya memudahkan pengguna. Rancangan kegemaran boleh ditonton di mana sahaja dan pada bila-bila masa. Janji kenalah ada internet ye. Siaran kegemaran boleh ditonton secara langsung melalui ‘LIVE show’. Sekiranya terlepas tengok rancangan kegemaran, kita juga boleh menonton siaran tersebut melalui fungsi ‘Catch Up’. Pada fungsi ‘Catch Up’ ni, semua rancangan kegemaran Astro  yang telah ditayangkan boleh dicari di fungsi ini. Menarik kan? Lepas ni, tak perlulah mengangkut decoder Astro ke balik kampung lagi.


Suka Tonton Drama Online? Ini App Terbaik Masa Kini
Tonton rancangan Astro kegemaran dimana sahaja pada bila-bila masa dengan Astro GO

Satu Astro ID boleh guna untuk empat alatan serentak!

Seterusnya, Astro GO juga kini tampil dengan imej lebih mesra keluarga. Memahami setiap keluarga mempunyai rancangan kegemaran tersendiri, yang kadangkala ditayangkan pada waktu yang sama, Astro GO memberikan penyelesaian terbaik!

Hanya perlu download app Astro GO, daftar satu Astro ID yang disambungkan dengan akaun Astro dan kongsikan Astro ID tersebut dengan ahli keluarga yang lain. Dengan adanya Astro ID ini, empat rancangan berbeza boleh ditonton serentak, pada empat devices berlainan. Jadi, tak perlu lagi berebut untuk menonton rancangan masing-masing kan?

Suka Tonton Drama Online? Ini App Terbaik Masa Kini
Stream cerita kegemaran pada empat peranti serentak dengan satu Astro ID.

Siaran yang lebih lancar dan baik dalam apa jua keadaan

Selain itu, pelanggan Astro GO juga dapat melayari rancangan kegemaran dalam apa jua keadaan. Bayangkan, tengah seronok menonton televisyen, tiba-tiba bekalan elektrik terputus. Mesti frust habis kan? Dengan adanya aplikasi Astro GO, tak perlu gundah gulana lagi. Janji ada internet, rancangan Astro boleh ditonton tanpa masalah. Setakat hujan renyai-renyai kat luar rumah atau decoder rosak, takde hal lah.

Layari pelbagai rancangan dengan pilihan lebih mudah.


Selain itu, Astro GO juga menyediakan pelbagai pilihan drama terkini. Pelanggan bukan sahaja dapat menonton drama bersiri  Melayu, Cina, dan Tamil, malah drama Inggeris, Hindi dan Korea juga boleh ditonton dari kategori ‘Catch Up’. Bagi yang meminati drama lama, pilihan drama ini boleh ditonton di ‘Boxsets’. Pilihan filem lama dan baru dalam pelbagai bahasa juga boleh didapati dari ruangan “Movie”. Lebih 50,000 tajuk drama dan filem dengan sarikata tersedia untuk ditonton dalam kategori ini.

Suka Tonton Drama Online? Ini App Terbaik Masa Kini
Paparan Aplikasi Astro GO di ruangan utama. Pengguna boleh memilih jenis rancangan kegemaran dengan mudah, mengikut kategori yang disediakan.
Suka Tonton Drama Online? Ini App Terbaik Masa Kini
Pilihan filem Melayu terbaru dan terkenal.

Selain itu, dengan adanya Astro GO, saluran Astro kegemaran juga boleh ditonton dengan mudah. Hanya perlu scroll down paparan utama, klik pada ‘Panduan Saluran’ dan pilih rancangan yang ingin ditonton.

Sekiranya terdapat rancangan yang selalu ditonton, pengguna boleh menambah rancangan tersebut sebagai saluran kegemaran dengan pergi ke menu ‘Panduan Saluran’ dan klik pada icon ‘Tambah ke senarai kegemaran’. Dengan itu, rancangan kegemaran boleh diakses dengan mudah di paparan utama atau home screen. Mudah sangat kan?

Suka Tonton Drama Online? Ini App Terbaik Masa Kini

Tunggu apa lagi?Jom muat turun aplikasi Astro GO untuk drama & movies yang terbaik!


Suka Tonton Drama Online? Ini App Terbaik Masa Kini

Sharing is caring!

Facebook

Telegram