Sedih Cinta & Perhubungan kesihatan

Suami Minta Lebihkan Jahitan Isteri Bersalin Normal, Doktor Bagi Pesanan Tegas

Suami Minta Lebihkan Jahitan Isteri Bersalin Normal, Doktor Bagi Pesanan Tegas 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Membawa kandungan selama 9 bulan sahaja sudah cukup mencabar, apalagi melalui detik-detik bersalin. Peranan suami pada waktu getir tersebut adalah sangat penting terutamanya memberikan sokongan moral sehingga anak selamat dilahirkan. Namun percaya atau tidak, segelintir lelaki akan membuat permintaan ‘daddy stitch‘ iaitu melebihkan jahitan di bahagian vagina isteri yang terkoyak selepas beranak secara normal.


BACA : Habis Bersalin Period Melarat 3 Bulan, Suami Talakkan Isteri Enggan Bersama

Suami Minta Lebihkan Jahitan Isteri Bersalin Normal, Doktor Bagi Pesanan Tegas 2
Gambar sekadar hiasan

Ini sangat menyedihkan untuk wanita…Jahitan dibuat untuk kepuasan ‘bersama’

Kedengaran sangat mementingkan diri, namun isu tersebut sempat diulas dengan lebih terperinci oleh pakar perubatan bernama Dr Sandra ini. Beliau menjelaskan bahawa tujuan daddy stitch adalah untuk kepuasan suami isteri ketika mereka ‘bersama’ dengan andaian faraj akan menjadi ketat semula. Kesan sampingan prosedur terbabit pula akan membuatkan wanita merasa perit malahan berisiko mengalami bleeding.

@drsandramd

Reply to @nurrul67 please let’s protect women! suami2 tolong la jgn buat camni! say No to husband’s stitch #drsandramd #healthcheck #husbandstitch

♬ original sound – Sandra Raman MD – Sandra Raman MD

Suami Minta Lebihkan Jahitan Isteri Bersalin Normal, Doktor Bagi Pesanan Tegas 3
Gambar sekadar hiasan

Banyak sangat informasi bercanggah…Tak tahu siapa yang buat

Tanpa diberitahu atau meminta kebenaran terlebih dahulu sebelum jahitan ditambah, lebih menyedihkan apabila ia hanya disedari selepas bertahun-tahun apabila wanita membuat pemeriksaan lanjut bersama doktor untuk bertanya kondisi dialami mereka. Tegas Dr Sandra lagi, prosedur terbabit sepatutnya tidak boleh dibuat sama sekali namun ternyata ada suami membuat permintaan sedemikian rupa.


@drsandramd

Reply to @elyshiaabegail banyak informasi yang bercanggah, kita pun tak tau sangat siapa yang buat macam mane boleh terjadi #drsandramd #husbandstitch

♬ original sound – Sandra Raman MD – Sandra Raman MD

Pengalaman saya di swasta, jahitan dibuat memang tiada kebenaran

Netizen di ruangan komen sangat terbuka mata dengan pendedahan mengejutkan daripada pakar perubatan ini. Malahan ada yang berkongsikan pengalaman mendapat jahitan lebih gara-gara suami bernafsu binatang.


Suami Minta Lebihkan Jahitan Isteri Bersalin Normal, Doktor Bagi Pesanan Tegas 4

Suami Minta Lebihkan Jahitan Isteri Bersalin Normal, Doktor Bagi Pesanan Tegas 5

Suami Minta Lebihkan Jahitan Isteri Bersalin Normal, Doktor Bagi Pesanan Tegas 6

Sumber : TikTok Dr Sandra

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Instafamous Tunjuk Pampers Anak Sepah Dalam Rumah-“Istighfar Tengok Video Ni”
🔥[VIDEO] “Respect Orang Sis”-Wanita Cantik Ini Menangis Ditegur Badan Tak Slim
🔥[VIDEO] Ditalak Hamil 9 Bulan, Wanita Sound Bekas Suami Tak Datang Akikah Anak

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram