Cinta & Perhubungan kesihatan

Habis Bersalin Period Melarat 3 Bulan, Suami Talakkan Isteri Enggan ‘Bersama’

Habis Bersalin Period Melarat 3 Bulan, Suami Talakkan Isteri Enggan 'Bersama' 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Kesan sampingan setiap wanita yang baru bersalin adalah berbeza-beza mengikut badan masing-masing. Antara impak yang sering berlaku adalah bleeding menyerupai period sehingga ia boleh berlarutan selama beberapa bulan. Situasi sedemikian rupa juga menyebabkan suami isteri terpaksa melupakan sebentar hasrat untuk ‘bersama’. Namun siapa menduga, seorang wanita di Indonesia ini berdepan detik hitam apabila suaminya tidak dapat menerima hakikat itu.

BACA : Seumur Hidup Tak Period, Wanita Tanpa Rahim Gesa Jalani Rawatan Jika Alami MRKH

Rasa suami sangat mencintai aku sebab dah lahirkan bayi

Selepas selamat melahirkan zuriat mereka, wanita berkenaan mengalami period yang berpanjangan. Keadaan berkenaan sekali gus menghalang kemahuan suaminya setiap kali mahu ‘bersama’. Jelasnya lagi, aliran period tidak teratur berkenaan merupakan kesan sampingan rawatan perancang kehamilan yang diambil sebelum ini.  Namun begitu, dia sangat beruntung kerana lelaki tersebut sangat memahami keadaan kesihatannya yang tidak mengizinkan. Bahkan si suami masih memberikan layan terbaik sehingga dia mengakui bagai menjadi wanita yang sangat bahagia.


Habis Bersalin Period Melarat 3 Bulan, Suami Talakkan Isteri Enggan 'Bersama' 2

Habis Bersalin Period Melarat 3 Bulan, Suami Talakkan Isteri Enggan 'Bersama' 3

Habis Bersalin Period Melarat 3 Bulan, Suami Talakkan Isteri Enggan 'Bersama' 4
Gambar sekadar hiasan

Kita berpisah dulu ye? Rasanya abang tak boleh kalau berterusan macam ni

Akan tetapi, kebahagiaan itu seolah-olah terhenti di tengah jalan kerana suaminya tiba-tiba berubah sikap. Apabila mendapat mesej, wanita itu tergamam kerana lelaki berkenaan nekad untuk berpisah meskipun rumah tangga mereka kelihatan bahagia selama ini. Akibat kegagalan berkomunikasi dalam rumah tangga, siapa menduga masalah berkenaan menjadi asbab perpisahan mereka berdua.

Habis Bersalin Period Melarat 3 Bulan, Suami Talakkan Isteri Enggan 'Bersama' 5

Habis Bersalin Period Melarat 3 Bulan, Suami Talakkan Isteri Enggan 'Bersama' 6
Gambar sekadar hiasan

Berlaku gangguan kitaran period menyebabkan bleeding yang berpanjangan

Dalam pada itu, seorang doktor pakar bernama Huthia Andriyana juga sempat menjelaskan lebih lanjut mengenai permasalah terbabit. Kata beliau, rawatan perancang kehamilan sememangnya memberikan kesan berbeza. Sesetengah wanita akan berada dalam keadaan di mana haid mereka langsung tidak keluar untuk beberapa bulan. Dalam dalam situasi terpencil seperti ini pula, berlaku gangguan kitaran period menyebabkan bleeding yang berpanjangan. Jika berlaku, wanita sewajarnya mendapatkan nasihat daripada pakar untuk mencari jalan penyelesaian.


Habis Bersalin Period Melarat 3 Bulan, Suami Talakkan Isteri Enggan 'Bersama' 7

Sumber : Portal Tribunnews

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Welcome to Kisah Dunia

Install
×