Cinta & Perhubungan Inspirasi Realiti Hidup

Sifat Perempuan Memang Lemah, Hanya Lelaki Matang Mampu Hadap

Sifat Perempuan Memang Lemah, Hanya Lelaki Matang Mampu Hadap 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Pada dasarnya, ramai yang menganggap perkahwinan adalah sesuatu yang cukup membahagiakan. Namun sebenarnya, alam rumah tangga penuh dengan liku atau pancaroba daripada pelbagai arah. Ada kalanya disebabkan masalah kecil saja, seseorang itu boleh bergaduh besar dengan suami atau isteri masing-masing. Menyelami dilema ini, ikuti perkongsian yang dibuat oleh pendakwah bebas, Da’i Wan Dazrin sebagai renungan kita bersama.


BACA: “Jika Berani Ingkar Perintah Allah, Maka Dia Bukan Jodoh Yang Tepat” – Da’i Wan

Sifat Perempuan Memang Lemah, Hanya Lelaki Matang Mampu Hadap 2

Bahu & telinga sebagai meredakan stress isteri

Memperisterikan seorang doktor, hakikatnya bukan mudah untuk Da’i Wan mendalami segala masalah suri hatinya. Dalam perkongsian tersebut, isterinya telah mengadu bagaimana peritnya menjadi seorang doktor yang perlu membahagikan masa untuk merawat orang dan pada masa yang sama perlu menghadap desakan daripada pihak atasan. Sebagai seorang suami, tugasnya terhad hanya untuk menjadi telinga dan bahu buat isteri.

Sifat Perempuan Memang Lemah, Hanya Lelaki Matang Mampu Hadap 3

Sifat Perempuan Memang Lemah, Hanya Lelaki Matang Mampu Hadap 4

Hanya lelaki matang mampu hadap perangai isteri

Sedar akan keterbatasannya sebagai seorang suami, dia percaya isterinya mampu untuk bertahan dengan segala masalah di tempat kerja. Tambahnya lagi meskipun isteri sedang berbadan dua, dia tahu keistimewaan isterinya itu yang mampu tersenyum dalam apa jua situasi dihadapi.


Sifat Perempuan Memang Lemah, Hanya Lelaki Matang Mampu Hadap 5

Sifat Perempuan Memang Lemah, Hanya Lelaki Matang Mampu Hadap 6

Kesabaran yang ada untuk dikongsi bersama

Jelas Da’i Wan lagi, dia sedar akan tugasnya untuk membuat isterinya kembali senyum bukannya membuat keadaan jadi lebih tegang. Rupanya nikmat kesabaran yang dimiliki ada hikmahnya, iaitu untuk bersama dengan isteri pada saat-saat sukar. Pendakwah bebas ini juga sempat mengingatkan suami isteri untuk melihat perkahwinan dari segi melengkapi satu sama lain, bukan hanya sekadar cinta semata-mata.


Sifat Perempuan Memang Lemah, Hanya Lelaki Matang Mampu Hadap 7

Sifat Perempuan Memang Lemah, Hanya Lelaki Matang Mampu Hadap 8

Sumber: Instagram wandazrin

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram