Hiburan

Sherry Dedah Dapat Call Isu ‘Hina’ Badan, Isteri Mark Adam Bagi Pesanan Sentap!

Rancangan Big Stage musim kedua sudah mula bersiaran sejak malam Ahad yang lalu. Di samping persembahan para peserta yang disajikan pada malam tersebut, nampaknya kontroversi hangat yang berlaku di antara juri jemputan iaitu Mark Adam bersama dengan host Sherry Alhadad semacam menjadi ‘pembuka tirai’ rancangan realiti ini. Kontroversi yang dimaksudkan adalah berkaitan perbuatan Mark Adam yang disifatkan menghina fizikal pengacara terkenal itu.

BACA : Sebenarnya Ayat Tu Ada Sambungan Tapi Saya Tak Sempat Nak Habiskan- Mark Adam

Even the host is big!

Turut kecewa dengan kejadian body shaming itu, netizen juga sempat meluahkan bengang dan beranggapan Mark Adam tidak seharusnya mengeluarkan ‘gurauan’ tersebut. Jika dilihat semula video yang tular ini, Sherry juga seakan-akan tergamam selepas mendengar kata-kata penyanyi lagu ‘Pencuri’ ini.

Saya layak terima semua ni. Saya bod*h. Saya minta maaf.

Menyesali perbuatan tersebut, Mark Adam sempat membuat permohonan maaf secara terbuka di Instagramnya semalam. Katanya, dia tidak menyimpan niat untuk menghina fizikal dan sebenarnya ada dialog lain yang mahu disambung selepas kata-kata ‘big host‘ itu.

Dia dan saya manusia biasa…Tak lari daripada kesilapan

Kemudian, Sherry akhirnya mendedahkan ada menerima panggilan dari Mark Adam bagi menyelesaikan kontroversi itu secara damai. Dia turut berharap agar netizen turut memaafkan kehilafan yang dibuat oleh rakan artisnya itu.

Dia salah dan dah mengaku pun

Sedar bahawa Mark menerima pelbagai hentaman sejak isu itu timbul, Norazah Redzuan selaku isteri turut dilihat membuat luahan di IG Storynya. Nampaknya dia seolah-olah meluahkan kecewa terhadap sikap pihak-pihak yang cepat menjatuhkan hukuman.

Sumber : Instagram Mark Adam , Twitter Hafiiyyy dan Ezan Marzan

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×