Semasa Viral

Serangan Balas Amran Fans Terhadap Anak TPM

Serangan Balas Amran Fans Terhadap Anak TPM 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Screen Shot 2016-02-15 at 1.53.50 PM

Kritikan demi kritikan yang diberikan susulan isu kemasukan warga bangladesh di negara ini. Amran fans yang begitu popular dikalangan media sosial, hari ini sekali lagi membalas kenyataan Dato’ Nurul Hidayah Ahmad Zahidi berikutan serangan balas yang dikemukan Ikon Belia tersebut.

Serangan balas itu sekali lagi mendapat perhatian ribuan komen dari pengguna media sosial, facebook. Berikut merupakan petikan daripada Amran Fans melalui status facebook:

“Sapa yang patut tunggu sapa dekat Mahsyar? Kami rakyat marhaen yang sering disakitkan hati oleh pak pak menteri ni nak kira macam mana?.”

 Tambahnya lagi dengan nada sinis:

“Takut bapak engko je nanti yang penat nak mencari kami..Kalau takat nak jumpa Amran sorang, kat mamak je dah la..hahaha.”

Amran Fans yang begitu terkenal dengan status lawak dan sinisnya terhadap pelbagai isu termasuklah politik, hiburan dan juga berita semasa mulanya mengkritik Dato’ Nurul Hidayah Ahmad Zahid berikutan cadangan yang dikemukan oleh bapanya TPM, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dalam ucapannya merasmikan mesyuarat tahunan ke-32 Majlis Belia Selangor (MBS) di Shah Alam yang mencabar golongan belia untuk melakukan kerja sepertimana warga asing.

Serangan Balas Amran Fans Terhadap Anak TPM 2

Menurut kenyataan beliau melalui MalaysiaKini, Timbalan Perdana Menteri itu menggesa golongan belia melakukan “kerja kotor” dan ceburi apa sahaja bentuk pekerjaan yang mampu dilakukan oleh warga asing termasuklah perladangan, perkilangan dan tukang cuci bagi mengelakkan kemasukan warga bangladesh tersebut di dalam negara. Dalam ucapannya Ahmad Zahid menyatakan:

“Kita tolak warga asing.”

Kenyataan TPM seterusnya mendapat perhatian Amran Fans dan mula mengkritik Ikon Belia Malaysia, Nurul Hidayah yang juga merupakan anak kepada Datuk Seri Dr. Zahid Hamidi.

Boleh ke kalau Amran cadangkan Ikon Belia Malaysia yang ada sijil Ijazah Sarjana Muda Komunikasi ni kerja call center, salesgirl, promoter, cashier Tesco, cashier giant, cashier NSK, cashier speedmart 99, kedai bunga atau kedai makan?.

Amran turut menambahkan perbandingan itu haruslah dibuat sama rata dikalangan rakyat Malaysia.

“Baru la kita boleh nilaikan rakyat malaysia ni malas ke tidak. Ni tak, buat ujikaji ikut sedap anak tekak. Lepas tu cakap nk bawak masuk 1.5 juta bangladesh sebab rakyat malaysia malas.

Bapak kau! Eh memang bapak dia pun. Huhuhu.

Status berbaur sindiran terhadap Nurul Hidayah itu menyebabkan beliau turut sama membalas kenyataan Amran di status Instagramnya, @deltanovzulu. Katanya:

NURUL

“Tiba2 rasa bangga. Glamour. Tapi tak nak riak la. Sebab? Bukan sahaja kat dunia orang cari, kat akhirat pun ramai yang akan cari sebab nak minta maaf. Alahaii..Panas dik kat padang
Masyar tu nanti. Takpa la. Kak Long tunggu jer korang cari Kak Long nanti (walaupun Kak Long tak berpayung emas sbb TAK RELA BERMADU..ha ha ha—ok..ok seriuos! Tak berkenalan kat dunia ni pun kelak kita akan berkenalan kat Padang Masyar (buat pencipta dan penyampai/penyebar fitnah) Seronok baca komen2 korang ni. Bagus. Sesuai dengan sel-sel otak yang tak berapa nak berhubung tu. Ha ha ha..A very entertaining day for me.”

Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi selaku Menteri Dalam Negeri sebelum ni memberikan kenyataan pada Jun 2015 yang membenarkan 1.5 juta pekerja yang terdiri daripada warga Bangladesh ke Malaysia secara berperingkat dalam tempoh 3 tahun bagi memenuhi keperluan perkerjaan di pembinaan, perladangan, perkilangan dan industri berat negara telah mencetuskan pelbagai tanggapan negatif rakyat.

Sharing is caring!

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya