Viral

Sekian Lama Tanggung Derita, Pergi Jua Si Kecil Ini Bersama Sekeping Hati Ibu..

Sekian Lama Tanggung Derita, Pergi Jua Si Kecil Ini Bersama Sekeping Hati Ibu.. 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Setiap daripada kita pastinya mempunyai jalan cerita hidup yang berbeza-berbeza. Jodoh, pertemuan dan ajal adalah ketentuan daripada Tuhan. Diuji dengan kehilangan  insan tersayang terutama anak sememangnya memberi tamparan hebat kepada suami isteri. Keperitan yang dilalui itu tidak mungkin dapat kita bayangkan. Begitulah gambaran mengenai nasib yang menimpa suami isteri ini selepas diuji dengan berita pemergian zuriat kecil mereka.

BACA : Diuji Pemergian 3 Insan Istimewa, Bukan Penghalang Remaja Ini Raih 9A Dalam SPM

Pergi jua bersama sekeping hati umi

Mesra disapa sebagai Rafa, dia kini reda di atas pemergian bayi perempuannya yang berusia 9 bulan. Kongsi wanita ini, Tuan Nur Raisha Mikayla telah menghembuskan nafas terakhir sekitar jam 10.18 malam semalam ketika berada dalam pangkuan suaminya. Nur Raisha sebelum ini disahkan menghidap ‘Biliary Atresia’¬†atau komplikasi di bahagian hati sejak usianya dua bulan. Dia bagaimanapun bersyukur kerana berpeluang mencurahkan kasih sayang terhadap si comel berkenaan meskipun hanya seketika.


Sekian Lama Tanggung Derita, Pergi Jua Si Kecil Ini Bersama Sekeping Hati Ibu.. 2

Sekian Lama Tanggung Derita, Pergi Jua Si Kecil Ini Bersama Sekeping Hati Ibu.. 3

Sekian Lama Tanggung Derita, Pergi Jua Si Kecil Ini Bersama Sekeping Hati Ibu.. 4

Mohon ehsan orang ramai hulurkan sumbangan

Terdahulu, kisah adik Nur Raisha pernah mendapat perhatian selepas ibunya memuat naik satu posting memohon ehsan orang ramai untuk memberikan sumbangan bagi menampung kos rawatan si kecil ini yang berjumlah RM160 ribu. Bagaimanapun berkat sumbangan ikhlas daripada orang ramai, Nur Raisha akhirnya berjaya menjalani operations pemindaan hati di sebuah pusat perubatan di India.

Sekian Lama Tanggung Derita, Pergi Jua Si Kecil Ini Bersama Sekeping Hati Ibu.. 5Sekian Lama Tanggung Derita, Pergi Jua Si Kecil Ini Bersama Sekeping Hati Ibu.. 6

Sekian Lama Tanggung Derita, Pergi Jua Si Kecil Ini Bersama Sekeping Hati Ibu.. 7

3 kali ditolak masuk bilik operations

Tambah ibu ini, keadaan anaknya menjadi semakin merosot selepas menjalani rawatan tersebut. Sehinggakan pada hari keenam Nur Raisha sekali lagi ditolak ke bilik operations untuk membaiki saluran hatinya. Namun siapa sangka, sudah menjadi ketentuan Ilahi apabila si kecil ini ditakdirkan untuk pergi buat selamanya.

Sekian Lama Tanggung Derita, Pergi Jua Si Kecil Ini Bersama Sekeping Hati Ibu.. 8Sekian Lama Tanggung Derita, Pergi Jua Si Kecil Ini Bersama Sekeping Hati Ibu.. 9

Sekian Lama Tanggung Derita, Pergi Jua Si Kecil Ini Bersama Sekeping Hati Ibu.. 10

Sumber : Facebook Tuan Rafa Azlan


Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Welcome to Kisah Dunia

Install
×