Fesyen & Gaya Hidup

“Sekali Pandang Macam Caprice”- Netizen Puji Gaya Ustaz Ebit Lew Di Jepun

"Sekali Pandang Macam Caprice"- Netizen Puji Gaya Ustaz Ebit Lew Di Jepun 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Siapa yang tidak mengenali penceramah bebas terkenal iaitu Ustaz Ebit Lew. Dakwah bersifat santai dan juga bersahaja yang diberikan sering memberi kesan kepada orang ramai tidak kira agama mahupun bangsa. Pendakwah berkenaan juga tidak lokek memuat naik perkongsian-perkongsian bermakna dan juga penuh inspirasi di media sosial. Baik dari segi kerja mahupun keluarga, dia sering menjadi idola terbaik buat masyarakat.


BACA: [VIDEO] Nervous Sangat Tu Tangan Meragam Caprice Ditegur Mira Filzah

Lega dapat bawa family bercuti sekali sekala

Dalam muat naik video terbaru, Ustaz Ebit Lew dan juga keluarga dipercayai sedang bercuti bersama-sama di Tokyo, Jepun. Setelah sekian lama sibuk berdakwah kesana kemari, pendakwah berkenaan bagaimanapun lega apabila dapat meluangkan masa membawa ahli keluarganya berjalan sesekali. Malah beliau juga berkesempatan berkongsi pengalamannya sewaktu menaiki kapal terbang apabila krew penerbangan sangat prihatin dengan mengejutkannya tatkala tiba waktu solat.

Gaya tak tumpah macam Caprice

Namun apa yang menjadi perhatian adalah penampilan ustaz sepanjang menghabiskan cutinya di luar negara itu. Rata-rata netizen menyifatkan gaya pendakwah berkenaan mirip dengan penyanyi rap terkenal, Caprice. Dengan memakai satu set pakaian sukan berwarna hitam atau jumpsuit beserta topi, boleh dikatakan saling tak tumpah seperti selebriti berkenaan. Malah ada juga yang turut memuji kelainan berkenaan menampakkan lagi kesegakan penceramah bebas tersebut.


"Sekali Pandang Macam Caprice"- Netizen Puji Gaya Ustaz Ebit Lew Di Jepun 2

"Sekali Pandang Macam Caprice"- Netizen Puji Gaya Ustaz Ebit Lew Di Jepun 3

"Sekali Pandang Macam Caprice"- Netizen Puji Gaya Ustaz Ebit Lew Di Jepun 4 "Sekali Pandang Macam Caprice"- Netizen Puji Gaya Ustaz Ebit Lew Di Jepun 5 "Sekali Pandang Macam Caprice"- Netizen Puji Gaya Ustaz Ebit Lew Di Jepun 6

Sumber: Ustaz Ebit Lew

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram