Viral

Sayu Lihat Jasad Kaku, Belum Sempat Susukan Bayi Akhirnya Pergi Dijemput Ilahi

Sayu Lihat Jasad Kaku, Belum Sempat Susukan Bayi Akhirnya Pergi Dijemput Ilahi 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Hati ibu mana tak luluh tatkala anak yang dikandungkan selama sembilan bulan akhirnya pergi buat selama-lamanya. Keperitan yang dilalui itu tidak mungkin dapat kita bayangkan. Begitulah gambaran mengenai nasib yang menimpa seorang ibu selepas diuji dengan berita pemergian zuriat kecilnya.

BACA : Rahsia Dari Kawan, Remaja Akhirnya Lepas Sekian Lama Tanggung Derita

Bukan anak tapi adik aku..

Kisah meruntun jiwa ini dikongsi oleh seorang wanita bernama Hidayah Abdullah menerusi laman Twitternya. Menurut Hidayah, ibunya kini menghadapi detik sukar apabila terpaksa melalui proses berpantang tanpa si kecil sisi.


Sayu Lihat Jasad Kaku, Belum Sempat Susukan Bayi Akhirnya Pergi Dijemput Ilahi 2

Sayu Lihat Jasad Kaku, Belum Sempat Susukan Bayi Akhirnya Pergi Dijemput Ilahi 3

Ibu tak berpeluang menyusukan adik..

Kongsi wanita ini lagi, ibunya disarankan untuk bersalin  secara Caesarean (CSER) dan ketika itu perasaannya sangat teruja saat mendegar tangisan serta berpeluang mengucup lembut si kecil berkenaan. Namun bayinya kemudian dibawa di NICU membuatkan dia langsung tidak berkesempatan untuk menyusukan dan menyentuh si kecil itu.

Sayu Lihat Jasad Kaku, Belum Sempat Susukan Bayi Akhirnya Pergi Dijemput Ilahi 4

Sayu Lihat Jasad Kaku, Belum Sempat Susukan Bayi Akhirnya Pergi Dijemput Ilahi 5
Gambar Sekadar Hiasan

Dah tertulis di luth mahfuz hayat adik cuma 2 hari

Awalnya doktor menjanjikan untuk membenarkan ibunya melawat adiknya di NICU membuatkan wanita berkenaan sangat teruja. Malangnya beberapa jam kemudian, dia dimaklumkan berita pemergian bayinya sebelum jururawat menyerahkan jasad kaku si kecil berkenaan. Lebih pilu lagi apabila ibunya telah membuat beberapa persiapan bagi menyambut kelahiran adiknya. Dalam pada itu, mereka sekeluarga bagaimanapun reda dan menerima takdir itu dengan hati yang terbuka.

Sayu Lihat Jasad Kaku, Belum Sempat Susukan Bayi Akhirnya Pergi Dijemput Ilahi 6 Sayu Lihat Jasad Kaku, Belum Sempat Susukan Bayi Akhirnya Pergi Dijemput Ilahi 7

Sayu Lihat Jasad Kaku, Belum Sempat Susukan Bayi Akhirnya Pergi Dijemput Ilahi 8
Gambar Sekadar Hiasan

Bawa bersabar & istighfar banyak-banyak..

Menjengah ke ruangan komen pula, rata-rata netizen meluahkan rasa simpati dan mendoakan agar urusan keluarga ini sentiasa dipermudahkan Tuhan. Malah tidak kurang juga yang mengambil kesempatan mengucapkan takziah. Dikongsi sejak semalam, posting tersebut setakat ini telah meraih lebih 15 ribu retweet dan 28 ribu likes.


Sayu Lihat Jasad Kaku, Belum Sempat Susukan Bayi Akhirnya Pergi Dijemput Ilahi 9Sayu Lihat Jasad Kaku, Belum Sempat Susukan Bayi Akhirnya Pergi Dijemput Ilahi 10Sayu Lihat Jasad Kaku, Belum Sempat Susukan Bayi Akhirnya Pergi Dijemput Ilahi 11

Sumber : yayaabdullahh

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Welcome to Kisah Dunia

Install
×