Semasa

“Sayang Datang Nak Tengok Abang ni” – Baru Kahwin 4 Hari, Suami Dipanggil Ilahi

Apakah perasaan seorang wanita yang masih merah inai di jari kerana baru saja merasa nikmat menjadi pengantin baru, namun tiba-tiba suami telah dijemput Illahi. Begitulah yang berlaku kepada Nor Shahirah Mohd Fuad, 24 apabila suaminya, Fikri Ghazali meningg@l dunia akibat kem@langan jalan raya pada Isnin lalu. Dia hanya mampu menatap gambar perkahwinan mereka untuk menghilangkan rasa rindu kepada arwah suaminya.

BACA : ‘Selfie Terakhir Kita..’ – Sebak Coretan Suami Ini Buat Arwah Isterinya

Menurut Nor Shahirah, mereka tidak sempat mengadakan majlis resepsi dan berbulan madu seperti yang telah dirancang pada bulan April dan selepas menyambut Aidilfitri.

“Majlis resepsi kami sepatutnya berlangsung pada April ini di rumah saya di Sungai Besi, Kuala Lumpur. Namun kini semuanya hanya tinggal rancangan saja..”

Akibat tak dapat menahan rasa pilu, Nor Shahirah telah meluahkan perasaannya di laman sosial kerana terlalu sedih kehilangan arwah suaminya, lebih-lebih lagi mereka baru saja diijabkabulkan pada 7 Februari yang lalu.

Al-fatihah buat suamiku..Allah lebih menyayanginya

Saat diijabkabul

Abang..sayang datang ni tengok abang

Motosikal dirempuh kereta ketika dalam perjalanan ke tempat kerja

Semalam, jenazah Fikri telah dibawa pulang ke kampung halamannya dan dikebumikan di Tanah Perkuburan IsIam Kampung Kubur Datuk, Tumpat. Jelas Nor Shahirah, hubungannya bersama keluarga mertua akan sentiasa melawat mereka dan kekal sampai bila-bila.

“Saya akan cuba datang seminggu ataupun sebulan sekali untuk melawat keluarga arwah kerana mereka juga merupakan keluarga saya. Paling penting mahu ziarah kubur arwah suami saya yang akan dikenang sehingga ke akhir hayat kerana dialah cinta pertama saya..”

Rata-rata netizen yang mengetahui akan kisah mereka turut memberi semangat kepadanya supaya terus kuat dan mendoakannya.

Salam takziah, redha yee dik. Perancangan Allah tu yg terbaik

Bertabahlah..mental perlu kuat & ingat Allah selalu

Alfatihah..semoga jiwamu tabah hadapi ujian Allah ni

Sumber : Harian Metro Facebook : iera.fuad

[instagram-feed]