Realiti Hidup Santai Semasa

“Takut, Macam Dalam Kubur..”- Buat Imbasan MRI, Aliff Syukri Ada S4kit Misteri?

Beberapa minggu yang lepas, seluruh keluarga Dato’ Aliff Syukri diselebungi rasa sedih apabila ayah kandungnya Kamaruzaman Kamaludin telah kembali ke rahmatullah akibat komplikasi jantung tahap tiga dan paru-paru berair. Ibarat tamparan hebat buat dirinya, Dato’ Aliff Syukri ibarat hilang arah dan sehingga kini masih membina semangatnya kembali untuk menerima pemergian ayahnya yang tercinta itu.

BACA: “Saya Nak Abah Mewah Di Sana. Ini 3 Janji Anak Lelaki Abah…”- Aliff Syukri

Baru sahaja kembali ceria dan bangkit daripada kesedihannya, netizen dikejutkan pula dengan gambarnya memakai tag gelang pes4kit H0spital Gleneagles di Instagram baru-baru ini.

Allah kuatkan semangatku…saya terlalu sibuk untuk pakai gelang ni

Semalam, turut dikongsikan sebuah rakaman video yang memperlihat Aliff Syukri melakukan imbasan pengimejan MRI pula di pusat perubatan yang sama. Mengakui berasa takut semasa melakukan proses tersebut, dia memohon orang ramai agar mendoakan kesembuhannya.

Saya rasa takut, macam dlm kubur pula…banyak lagi tanggungjawab

Meskipun tidak menyatakan peny4kit yang sedang dihidapi itu, rakaman video yang memaparkan Dato’ Aliff Syukri terpaksa ditolak menggunakan kerusi roda itu menambahkan lagi tanda tanya netizen tentang keadaan kesihatannya.

Biar lah saya sahaja tahu apa yg berlaku…y4 Allah terimalah taubatku

Kena depressi0n ke…Dato’ sedih sgt rasanya sejak arw4h meningg4l
Alaa sedihnya muka…semoga cepat sihat Dato’

Ada juga warga netizen yang menanyakan tentang peny4kit dihidapinya, namun pembantu peribadinya cuma mendedahkan keadaan Dato’ Aliff Syukri yang sedang lemah ketika ini.

Memang sedih keadaan Dato’ sekarang – PA
Dato’ tengah lemah – PA

Sehingga kini, tiada update juga diberikan oleh isterinya, Datin Shahida mahupun ahli keluarga atau kenalannya yang lain.

Sumber: IG aliffsyukriterlajaklaris