Santai Semasa

“Saya Penjaga Tol, Ini 5 Tabiat Orang Malaysia Yang Buat Saya Cukup Menyampah”-Luahan Hati Seorang Penjaga Tol Buat Netizen Yang Mempunyai 5 Tabiat Ini

"Saya Penjaga Tol, Ini 5 Tabiat Orang Malaysia Yang Buat Saya Cukup Menyampah"-Luahan Hati Seorang Penjaga Tol Buat Netizen Yang Mempunyai 5 Tabiat Ini 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Taraf kehidupan rakyat Malaysia sudah maju tetapi sayangnya masih ada segelintir masyarakat yang mempunyai tahap pemikiran yang rendah dan tidak menghormati orang lain. Itu perkara biasa kan, tak semua manusia sempurna.

Seorang penjaga tol yang hanya mahu dikenali sebagai Mira meluahkan rasa tidak puas hatinya dengan pengguna lebuh raya di Malaysia ini.

Maklumlah, menjadi penjaga tol pasti berdepan dengan pelbagai situasi dan ragam manusia. Apa yang akak tol ni tak puas hati sangat eh?

"Saya Penjaga Tol, Ini 5 Tabiat Orang Malaysia Yang Buat Saya Cukup Menyampah"-Luahan Hati Seorang Penjaga Tol Buat Netizen Yang Mempunyai 5 Tabiat Ini 2

Mira yang berumur 24 tahun bekerja sebagai mengutip duit tunai bayaran tol orang ramai, kini bertugas menjaga kaunter tambah nilai dan Touch n Go orang ramai.

Biasalah pengguna lebuh raya pasti ada ragamnya yang baik dan buruk. Tetapi, Mira ingin berkongis 5 tabiat orang kita yang membuatnya sakit hati.

1Lelaki selalu ganggu saya


Kalau ganggu biasa-biasa tak apalah, ini sampai pegang tangan taknak lepas. Apa kau ingat aku bini kau ke boleh pegang-pegang? Saya tak ada lah marah sangat kalau setakat yang buat-buat tanya dah kahwin ke, ada boyfriend ke, tapi bila dah mula pegang tangan, memang jahanam lelaki macam tu. Dia tak tahu kot kami ada cctv. Nak kami hantarkan bukti kegatalan anda pada isteri?

2. Baru nak bincang berapa nak topup

Orang ramai beratur di belakang tapi bila dah sampai giliran dia, dia masih lagi berbincang berapa nak topup. Tak boleh ke putuskan awal-awal semasa beratur? Huhu kalau yang ni pun min rasa tak patut lah.. decide awal-awal dulu ye..

"Saya Penjaga Tol, Ini 5 Tabiat Orang Malaysia Yang Buat Saya Cukup Menyampah"-Luahan Hati Seorang Penjaga Tol Buat Netizen Yang Mempunyai 5 Tabiat Ini 3

3. Tak reti perlahankan radio

Dengan muzik dung-dang-dung-dang dan suara lemah gemalai (walaupun jantan) anda harap kami boleh dengar suara anda nak topup berapa? Isk. Tolonglah perlahankan sikit radio kereta anda tu kerana kami perlu tahu berapa anda nak relod. Reload lebih tau pulak marah

4. Tak reti adjust kereta


Ni memang masalah pada kami. Maaflah. Saya wanita, tapi selalunya berlaku pada pemandu wanita. Badan kecil, dia hentikan kereta jauh dari kaunter sehinggakan kami yang terpaksa hulurkan badan ke luar nak sambut duit. Boleh saja perlahan-lahan dekatkan kereta anda. Awasi jarak side mirror Insya Allah semua ok.

5. Komplen pasal kena bayar tol dekat kami

Ni selalu kami kena. Sambil duk reload Touch n Go, sambil tu jugaklah dia duk membebel kerajaan itu lah, tol itulah, ini semua kapitalislah. Tuan-tuan dan puan-puan, maaflah. Tugas kami hanya untuk menjaga kaunter tol atau kaunter topup Touch n Go, bukannya kaunter aduan ketidakpuasan hati anda.

Tu lah 5 tabiat yang selalu buat saya menyampah. Bagaimanapun, alhamdulillah majoriti pengguna tol kita berbudi bahasa dan bertata susila. Cuma bila kena 5 ni, rasa macam nak jatuhkan aje palang tol tu kat atas cermin kereta dia.

Justeru, sebagai pengguna lebuh raya pastikan anda tidak termasuk dalam golongan yang mempunyai 5 tabiat buruk ini.

Sumber: Juadah Viral

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Kantoi Buang Sisa Kimia Ke Sungai, Kecut Perut Adu Du Bila Ditangkap BoBoiBoy
🔥Iqbal Muncul Bagi Cincin, Juri Tegur Peserta Bawa ‘Isu Sampah’ Ke Pentas MLM
🔥Rating Running Man Mencanak, Jihyo Tayang Tuah Main Jambatan Kaca Squid Game
🔥[VIDEO] Ku Faridah Tampar Sharif Zero, Persembahan Kumpulan Tiro Diberi 5 HA

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook