Home » “Saya Dengan Rendah Hati Memohon Maaf..” Neelofa Mohon Maaf, Nafi Pandang Rendah Pada Upiak…
Cinta & Perhubungan Hiburan Viral

“Saya Dengan Rendah Hati Memohon Maaf..” Neelofa Mohon Maaf, Nafi Pandang Rendah Pada Upiak…

Heboh diperkatakan baru-baru ini tentang pengacara cantik, Neelofa yang dikatakan berlagak dan kasar semasa menemubual penyanyi lagu ‘Tak Tun Tuang’, Upiak Isil menerusi rancangan hiburan Meletop. 

Bagaimanapun, pengacara Meletop itu menafikan yang dia memandang rendah pada artis yang berasal daripada Indonesia itu dan tidak berniat untuk berkasar dengannya.

Dia yang ditemui Berita Harian semasa pelancaran telefon bimbit Oppo F5 6GB (Edisi Merah) berkata mungkin kerana loghat Upiak yang sangat pekat membuatkan dia dan Nabil sukar untuk memahami bahasa yang digunakan sehingga terpaksa mengulang beberapa kali soalan dan kata-kata penyanyi tersebut.

Neelofa yang dikecam oleh netizen bagaimanapun memohon maaf sekiranya ada pihak yang terasa dan kurang senang dengan caranya semasa menemubual Upiak.

“Jika diikutkan, ketika mengacarakan program itu bersama Nabil Ahmad, kami sangat seronok menemubualnya. Kami ketawa kerana dia memang seorang yang kelakar dan spontan. Saya sendiri tergelak besar apabila dia memaklumkan sudah ada 19 album, tetapi satu saja yang laku.

“Cuma, ketika program itu bersiaran, saya dan Nabil tidak faham bahasa yang digunakan kerana loghat penyanyi dari Bukit Tinggi, Padang, itu sangat pekat, hinggakan saya sendiri terpaksa ulang soalan dan apa yang diperkatakannya berkali-kali. Saya cuba memahami apa yang dituturkan olehnya sebaik mungkin sebelum melontarkan soalan seterusnya.

“Karakter dia sendiri sangat berwarna. Saya sebagai pengacara pula cuba memberikan reaksi terbaik terhadap setiap tetamu yang diundang ke program itu. Jika ada yang salah anggap dan nampak diri ini kasar atau bersikap kurang ajar, saya dengan rendah hati memohon maaf,” kata pengacara yang juga merupakan pelakon ini.

Tambah Neelofa lagi, program Meletop merupakan program hiburan yang santai dan dia mahupun Nabil tidak perlu terlalu formal dan mengikut protokol.

“Program ini sangat santai. Saya tak perlu jadi formal dan mengikut protokol. Jadi, sebagai hos, saya mahupun Nabil cuba untuk tidak terlalu mencuba menentukan rentaknya. Kita sebaliknya cuba mengikut aliran tetamu yang diundang,” kata pelakon drama Red Velvet itu.

Sumber: Berita Harian

KisahDunia.COM

- Dapat duit dengan kongsi artikel Info lanjut.

- Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke kisahdunia@kayzasia.com Info Lanjut.

like
love
haha
wow
sad
angry

Apa Komen Anda