Santai

Sakit Meneran & Contraction Itu Berbeza, Wanita Ini Kongsi Pengalaman Sakit Beranak

Semua wanita di luar sana pasti gemuruh untuk menghadapi saat-saat sakit melahirkan anak. Walaupun begitu teruja menantikan kelahiran bayi, namun tidak dinafikan rasa takut itu pasti wujud. Bagi mereka yang belum pernah melahirkan, satu-satunya perkara yang dirisaukan mereka adalah sakit ketika meneran.

BACA: “Wow Suburnya” – Lagi Artis Hamil, Peminat Tak Jemu Ucap Tahniah?

Seorang gadis di Twitter telah membuat perkongsian tentang pengalamannya melahirkan anak. Hakikatnya, ramai wanita di luar sana tidak tahu sakit sebenar melahirkan bayi adalah ketika contraction, bukanlah ketika meneran.

Fear the contractions. Time meneran tu takde mende pun

Sponsored
Anda sedang mencari kerja?Ada berita baik untuk anda!!!

Contractions tu rasa macam period cramp, macam keracunan makanan

Sebab kau sakit contractions tu yang kau hilang control

Kalau nak beranak normal, janganlah melantak macam orang gila

Perkongsiannya telah meraih beberapa komen positif daripada wanita di luar sana. Rata-rata mereka berasa lega kerana dapat memahami gambaran sakit yang sebenar ketika bersalin.

Explanation macam nilah yang I nak sebab dapat imagine rasa dia macam mana

Contraction tu bantu baby nak keluar so mestilah kita happy nak jumpa baby

Tak sangka I dah betul-betul ready mental nak bersalin normal

Dah amik painkiller, sebelah aje pulak badan tak rasa contraction

Sumber: Twitter __loveshak

2
like
love
2
haha
wow
sad
angry

Nak Tahu Citer Viral Hari ini di FB Messenger?