Inspirasi

Sahabat Menangis Sukar Dicari, Hafiz Pegang Janji Takkan Biar Kawan Derita..

Sahabat Menangis Sukar Dicari, Hafiz Pegang Janji Takkan Biar Kawan Derita.. 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Masihkah anda ingat tentang kisah seorang usahawan muda bernama Hafiz Mahamad yang pernah viral kerana membantu sahabatnya yang diuji strok? Nilai persahabatan yang sudah terjalin sejak dari kecil itu nyata membuatkan Hafiz tidak sanggup untuk melihat teman baiknya terlantar sebegitu. Atas dasar tanggungjawab, dia bukan sahaja sanggup tinggalkan semua kerja pergi ke Kelantan masa itu termasuklah menanggung semua kos rawatan.

BACA: Hafiz Mahamad Ziarah Balu Driver Treler Terbabas “Kuatlah Demi Anak Lelaki..”

Teringat waktu dia sihat dulu…saya kahwin dialah yang pakaikan sampin & minta jaga isteri dengan baik

Baru-baru ini, suami kepada Instafamous Syafiqah Aina berkenaan telah diundang ke sebuah rancangan temubual di stesen TV RTM. Saat mengulas tentang membantu sahabat yang dikenali sebagai Loh tempoh hari, Hafiz mengakui dia terus tersentuh apabila mengenang semula waktu kawan baiknya itu sihat. Ujarnya, dialah antara individu yang sentiasa menjadi tulang belakang utama hidupnya sebelum berkahwin dengan isterinya lagi.


Sahabat Menangis Sukar Dicari, Hafiz Pegang Janji Takkan Biar Kawan Derita.. 2

Sahabat Menangis Sukar Dicari, Hafiz Pegang Janji Takkan Biar Kawan Derita.. 3

10 kali offer ajak bekerja sekali tapi semua ditolak…dia cuma nak kasih sayang seorang sahabat

Terdahulu, Hafiz sendiri pernah menawarkan kawan baiknya itu untuk bekerja sekali di bawah syarikat perniagaannnya. Namun kesemua ajakan tersebut ditolak dengan cara baik. Walaupun begitu, Hafiz tetap akan berusaha untuk membantu sahabat sejatinya itu selagi termampu hingga akhir hayatnya.

Sahabat Menangis Sukar Dicari, Hafiz Pegang Janji Takkan Biar Kawan Derita.. 4


Bila di interview tadi, part sahabat je hati saya memang tersentuh sangat rasa. Boleh ingat kenangan kenangan waktu dia sihat duluSaya nakal dulu, bila kena rotan dengan abah. Sahabat ni lah yg tolong bg saya happy balikSaya ada impian, saya cerita dekat dia. Takde langsung sifat perlekehkan saya, dia selalu call & kata saya bolehSaya kahwin, dia minta saya jaga Aina baik baik. Buat mereka bahagiaSaya mencapai sesuatu. Dia tepuk tangan/call ucap tahniah, selalu cakap “haa boleh pun, ni hok mu nok dari dulu”Apa pun situasi, dia tepuk & peluk saya. Harini pun, dia mampu tengok saya di tv. Saya harap dia tak nangis, sebab saya takkan lupa selama ni dia banyak menyokongSaya banyak kali offer, berjuang dengan saya & kita bina empayar ni bersama. 10kali offer, semua dia tolak. Kalau waktu boleh diputar, saya paksa & saya heret dia berjuang dengan saya. Ya AllahDia taknak pun apa apa, dia hanya nak kasih sayang seorang sahabat. Saya akan ada sampai hari terakhir untuk dia, selagi mampu & terus maju. Saya taknak lupa sahabat saya, keluarga & team team sayaMereka lah orang yg sebenar benarnya yg “hebat”

Posted by Hafiz Mahamad on Friday, November 20, 2020

Sumber: FB Hafiz Mahamad

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Welcome to Kisah Dunia

Install
×