Inspirasi Santai

Risau Tak Cantik Raya Nanti? Syafiqah Aina Belanja Tips OOTD & Selfie On Point

Risau Tak Cantik Raya Nanti? Syafiqah Aina Belanja Tips OOTD & Selfie On Point 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Walaupun Hari Raya Aidilfitri esok agak berbeza daripada tahun sebelumnya, namun tetap wajar disambut meriah meskipun cuma di rumah. Malah hari lebaran bagaikan tak lengkap rasanya tanpa sebarang gambar mahupun selfie raya dirakam sebagai kenangan peribadi. Biasanya waktu ini jugalah media sosial akan dipenuhi dengan pelbagai style OOTD bersama busana raya cantik masing-masing.

BACA: “Nak Umrah Ke Nak Selfie?” -Ditegur Sering Muat Naik Gambar Selfie, Ini Jawapan Deep Shiro

Syafiqah Aina kongsi tips cari angle menarik untuk hasilkan gambar OOTD terbaik

Menerusi posting sebelum ini, Instafamous Syafiqah Aina ada berkongsi beberapa teknik menarik bagi seseorang model atau ‘instant photographer‘ untuk menghasilkan foto raya terbaik. Selain perlu mengetahui cara posing duduk atau berdiri agar tampak elegan, wanita berusia 26 tahun ini turut memberi penekanan bahawa lensa kamera mestilah berada di bawah paras mata agar angle yang terhasil lebih menarik.


Risau Tak Cantik Raya Nanti? Syafiqah Aina Belanja Tips OOTD & Selfie On Point 2

Tips selfie raya supaya foto nampak on point

Meskipun berlambak aplikasi filter di pasaran, namun ia tak digalakkan kerana khuatir merosakkan originaliti sesebuah gambar. Sebaliknya, anda boleh ikut beberapa tips mudah selfie yang dipamerkan oleh usahawan wanita tersebut. Antaranya adalah butir pencahayaan (lighting), kedudukan kamera yang tepat dan jenis latar belakang yang sesuai sebelum berkongsi gambar raya ke laman sosial masing-masing.

Risau Tak Cantik Raya Nanti? Syafiqah Aina Belanja Tips OOTD & Selfie On Point 3


Sumber: IG syafiqahaina

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya