sponsored

Rimas Sebab Install Banyak Apps? Smartphone Ni Boleh Bantu Anda Edit Macam Pro

Rimas Sebab Install Banyak Apps? Smartphone Ni Boleh Bantu Anda Edit Macam Pro 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Antara masalah yang pengguna smartphone selalu hadapi ketika edit gambar atau video adalah terpaksa download banyak aplikasi untuk pelbagai fungsi menarik. Lebih-lebih lagi jika anda memiliki peranti dengan spesifikasi rendah, tentunya sukar kerana ruang memori agak terhad.

Apa kata anda cuba model keluaran terbaru daripada Samsung ni? Didatangkan dalam tiga variasi iaitu Note20, Note20 5G dan Note20 Ultra 5G buatkan ramai tak keruan sebab fungsi dan warna yang ditawarkan memang cun habis.

Rimas Sebab Install Banyak Apps? Smartphone Ni Boleh Bantu Anda Edit Macam Pro 2

Tri-kamera yang canggih & ada sistem laser

Antara ciri terbaru dalam Siri Galaxy Note20 adalah tetapan 3 lensa di bahagian belakang. Galaxy Note20 Ultra dilengkapi dengan lensa utama 108 megapiksel (MP) berserta sokongan kalis air IP68. Paling best, ia juga didatangkan dengan fungsi Laser Autofocus Sensor. Jadi anda tak perlu susah-susah install aplikasi tambahan untuk rakam foto berkualiti tinggi.

Rimas Sebab Install Banyak Apps? Smartphone Ni Boleh Bantu Anda Edit Macam Pro 3

Rimas Sebab Install Banyak Apps? Smartphone Ni Boleh Bantu Anda Edit Macam Pro 4

Snap sekali je…tapi boleh hasilkan banyak video & foto sekali gus

Dengan teknologi AI menerusi fungsi Single Take, para pengguna juga dapat merakam banyak moment pada satu-satu masa. Cuma snap sekali je, anda boleh rakam sehingga 14 gambar dan video berbeza sekali gus.

Rimas Sebab Install Banyak Apps? Smartphone Ni Boleh Bantu Anda Edit Macam Pro 5

Hasil gambar mantap walaupun zoom & night mode

Selain itu, ia turut disokong kelebihan 5x Optical Zoom dan 50x Super Resolution Zoom yang dipertingkatkan oleh AI, jadi tak perlu risau gambar pecah ataupun kabur. Rakaman dalam mode malam pun sangat ‘tip-top’.

Tak cukup dengan itu, Galaxy Note20 Ultra dilengkapi paparan seluas 6.9 inci Dynamic AMOLED 2x dengan sokongan kadar segar semula sehingga 120Hz serta sambungan 5G yang laju. Sekiranya dapat WhatsApp atau e-mel penting ketika tengah shooting di bawah panas terik matahari, anda tak perlu bimbang masalah silau sebab semuanya jelas dengan teknologi skrin ini.

Rimas Sebab Install Banyak Apps? Smartphone Ni Boleh Bantu Anda Edit Macam Pro 6

S Pen tampil ciri Air Action…ibarat guna kayu ajaib Harry Potter

Kalau nak tahu, S Pen dalam model terbaru ini juga dah banyak upgrade tau. Antaranya adalah masa pendam (latency) yang lebih efisien iaitu 9ms bagi Galaxy Note20 Ultra dan 26ms bagi Galaxy Note20 berbanding dengan 32ms tahun lepas. Selain itu Air Action juga telah ditambah dengan 5 gestur baru, membolehkan anda mudah kawal fungsi telefon tanpa menyentuh skrin langsung.

Kiri ke kanan: Melayari kembali (Browsing back). Kanan ke kiri: Pergi ke aplikasi terkini (Recents App)

Rimas Sebab Install Banyak Apps? Smartphone Ni Boleh Bantu Anda Edit Macam Pro 7

Ke atas dan bawah: Pergi ke skrin pemula (Home)

Rimas Sebab Install Banyak Apps? Smartphone Ni Boleh Bantu Anda Edit Macam Pro 8

Ke bawah dan atas: Smart select. Ia memudahkan pengguna untuk screenshot dari mana-mana bahagian skrin dan suntingnya dengan lebih cepat. Selain gambar, paparan video juga boleh disimpan atau dikongsi dalam bentuk animasi GIF.

Rimas Sebab Install Banyak Apps? Smartphone Ni Boleh Bantu Anda Edit Macam Pro 9

Goncang: Screenshot dan tulis pada skrin. S pen membolehkan pengguna terus menulis, lukis atau crop bahagian screenshot yang diingini. Anda juga dapat capture kandungan tersembunyi di halaman memanjang seperti laman web.

Rimas Sebab Install Banyak Apps? Smartphone Ni Boleh Bantu Anda Edit Macam Pro 10

Jadi selain dapat kawal fungsi telefon pintar dari jauh, pengguna boleh buat macam-macam dengan gestur contengan udara saja. ‘Sebijik’ macam fungsi kayu ajaib dalam movie Harry Potter kan?

Hasil video berkualiti setanding profesional

Bagi yang baru berjinak-jinak untuk jadi content creators atau penghasilan video pula tak perlu risau. Sebab dengan mod Pro Video, setiap pengguna boleh hasilkan video yang berkualiti tinggi dengan paparan sehingga 8K pada kadar 24fps.

Jika smartphone bergoyang sekalipun, ia tetap tidak menjejaskan kualiti rakaman dengan fungsi Super Steady. Ternyata, gabungan hebat antara komponen dalam peranti ini memberi anda pengalaman cinematic view setanding kamera profesional yang lebih mahal.

Ada banyak ciri menarik untuk live streaming

Eh, belum habis lagi. Antara kelebihan yang turut didatangkan adalah pelbagai ciri live focus video. Tak perlu susah-susah cari filter lagi dah, semuanya ada dalam satu smartphone saja.

Wah, seronok pula tengok smartphone keluaran terbaru Samsung ni kan. Tunggu apa lagi? Jom serbu kedai Samsung sekarang atau jika nak tahu lebih lanjut mengenai siri Galaxy Note20, layari laman media sosial rasmi Samsung atau website https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-note20/.

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Instafamous Tunjuk Pampers Anak Sepah Dalam Rumah-“Istighfar Tengok Video Ni”
🔥[VIDEO] “Respect Orang Sis”-Wanita Cantik Ini Menangis Ditegur Badan Tak Slim
🔥[VIDEO] Ditalak Hamil 9 Bulan, Wanita Sound Bekas Suami Tak Datang Akikah Anak

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram