Inspirasi Viral

“Rasa Ngilu Di Tempat Jahit..” -Ibu Muda Berjuang Siapkan Thesis Dalam Pantang

"Rasa Ngilu Di Tempat Jahit.." -Ibu Muda Berjuang Siapkan Thesis Dalam Pantang 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Menerusi entri di Instagram, personaliti media sosial Aisyah Hijanah mengakui pengalaman sewaktu melahirkan cahaya mata sulungnya merupakan satu kenangan yang tidak dapat dilupakan. Bergelar pelajar dan usahawan sewaktu usia masih muda bukanlah senang, apalagi perlu menggalaskan tanggungjawab baru sebagai ibu pula.

BACA : [VIDEO] Umur Si Kakak 20 Tahun Tapi Mak Bersalin Lagi, Sedih Bayi Masuk NICU

Kenangan ni tak akan pudar sampai bila-bila… Sayang datang pada masa mummy sibuk belajar

Siapa sangka dalam sibuk menumpukan sepenuh perhatian pada pelajarannya, ibu muda berusia 23 tahun ini akhirnya selamat menimang bayi perempuan pada 13 Januri lalu. Dari detik ditahan selama 10 jam dalam bilik bersalin hinggalah peritnya melahirkan anak, dia bagaimanapun teruja berkongsi pengalaman tersebut kepada orang ramai.

"Rasa Ngilu Di Tempat Jahit.." -Ibu Muda Berjuang Siapkan Thesis Dalam Pantang 2  "Rasa Ngilu Di Tempat Jahit.." -Ibu Muda Berjuang Siapkan Thesis Dalam Pantang 3

Ngilu rasa di tempat jahit…pengorbanan ibu, kena revision & siapkan thesis dalam pantang

Antara pengorbanan ketika berpantang adalah jahitannya yang masih terasa ngilu, terbatas pergerakan selain perlu berdiri untuk makan. Dalam pada itu, Aisyah juga perlu bijak membahagikan masa untuk mempersiapkan diri untuk menempuhi beberapa ujian serta tugasan thesis.


"Rasa Ngilu Di Tempat Jahit.." -Ibu Muda Berjuang Siapkan Thesis Dalam Pantang 4

Kehadiran sayang bukan alasan untuk mummy tak boleh belajar & susahkan lecturer

Pun begitu, bagi usahawan serta ikon dakwah media sosial ini segala yang terjadi bukanlah satu bebanan untuknya mencapai impian. Dia malah berharap kehadiran si kecil berkenaan menjadi pencetus semangat dan asbab ke syurga nanti.

"Rasa Ngilu Di Tempat Jahit.." -Ibu Muda Berjuang Siapkan Thesis Dalam Pantang 5

"Rasa Ngilu Di Tempat Jahit.." -Ibu Muda Berjuang Siapkan Thesis Dalam Pantang 6

Sumber : Instagram alifteegaaisyahhijanah

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram