Inspirasi Semasa

Qariah Termuda! Johan Tilawah, Gadis Manis Ini Jadi Pujaan Jejaka Malaya

Semalam telah berlangsungnya Majlis Tilawah dan Menghafaz Al-Quran Peringkat Antarabangsa (MTHQA) Ke-61 yang bertempat di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC). Juara bagi kategori wanita tilawah ini jatuh kepada Nor Farhatul Fairuzah binti Panut yang berusia 19 tahun sekaligus membawa pulang kepingan emas bernilai RM70, 000, wang tunai sebanyak RM40,000 dan juga piala iringan.

BACA : [FOTO] Menangis Di Hari Pernikahan Adik, Uqasha Senrose ‘Dingorat’ Lelaki Miang

Qariah muda itu merupakan pelajar Tingkatan 6 dalam bidang syariah di Sekolah Menengah Agama Persekutuan (SMAP) Labu, Negeri Sembilan.

Tilawah oleh Nor Farhatul Fairuzah

Menurut anak bongsu daripada 5 orang adik-beradik ini, dia mengamalkan baca al-Quran setiap 15 minit dan waktu yang paling sesuai adalah selepas menunaikan solat Subuh untuk ‘memecahkan suara’.

Bagi yang mengikutinya di laman Instagram, Nor Farhatul gemar memuatnaik videonya menghafaz ayat suci al-Quran untuk dikongsikan bersama para pengikut di situ.

Bacaan surah Al-Fatihah

Surah Yusuf – Tarannum Nahawand

Ternyata, qariah muda ini telah menarik perhatian ramai lelaki dek kerana wajahnya yang manis apabila rata-rata mereka cuba untuk menguratnya menerusi ruangan komen di entri Facebook.

Bergetar tulang rusuk abang dik..apa2 pun tahniah

Tahniah..mak.. Oo mak.. cantik Milah ni mak

Patut la Mak cakap suruh cari calon orang nogori..

Sejuk mata memandang..sejuk lagi awak jadi tulang belakang

Single lagi ke? Nanti boleh ajar anak2 kita ngaji

Sumber : Harian Metro IG farhatulfairuzah FB TVAlHijrah