Hiburan Inspirasi

Pertemuan 2 Mata Dengan Ust Ebit Lew, Pesanan Akhir Aliff Buat Anak.. Sebak!

2019 merupakan tahun paling banyak ujian dan dugaan buat artis kelahiran Singapura iaitu Aliff Aziz. Tapi siapa sangka selepas berhadapan dengan semua itu, Aliff sebenarnya telah banyak berubah ke arah yang lebih baik. Seperti yang dikongsikan oleh pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew di laman Instagram miliknya sewaktu bertemu dengan aktor itu di kediamannya di Singapura.

BACA : [VIDEO] Anak Aliff Aziz Nyanyi Lagu ‘Sayang Sayang’, Part Last Terabur Habis!

View this post on Instagram

Sebak tadi. Semalam dari Tapah Ipoh terus ke Singapore malam ni ceramah di Masjid Politeknik Pasir Gudang. Terus dapat mesej team #doorToDoorEbitlew untuk ziarah dakwah Aliff Aziz. Terus ke rumahnya. Niat kerana Allah sahaja. Berdoa supaya Allah terima jadi asbab kebaikan dan hidayah. Panjang lebar kami berbual tadi. Saya tanya jika hari ini hari terakhir. Tiada esok. Tiada lusa. Apa nak cakap pada yang disayangi dan anak yang sangat cute. Beliau terus menangis teresak-esak. Menahan sebak. Saya jadi sebak. . Syukur dengar beliau kini sangat jaga solat. Mula hafal Al-Quran. Neneknya dan atuknya orang sangat baik. Begitu juga mak ayahnya baik semuanya. Tadi banyak soalan agama darinya. Setiap manusia diuji Allah. Setelah ujian adakah kita semakin dekat dengan Allah? Saya doakan Aliff Aziz istiqamah yer kerana Allah dan persiapan akhirat. Beliau diuji. Saya dan kita semua juga diuji Allah..-ebitlew #doortodoorebitlew #astroAosis . Boleh tengok full video dakwah dan perbualan di youtube ebitlew. Klik link di bio #subscribeYouTubeEbitLew #fullvideo www.keluargasunnah.com #jomDaftarkeluargasunnah #tourNegeriOktober2019

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Semasa sesi perkongsian itu berlangsung, Aliff dilihat tidak dapat menahan air mata ketika diajukan soalan. Sebaik Ustaz Ebit Lew bertanyakan jika hari ini adalah hari terakhirnya, apakah yang ingin disampaikan pada anak tunggalnya iaitu Ayden Adrean, Aliff telah memohon maaf di atas ketelanjurannya sebelum ini dalam nada sedih.

Saya tanya jika hari ini hari terakhir. Tiada esok. Tiada lusa. Apa nak cakap pada yang disayangi dan anak yang sangat cute.

Pendakwah bebas itu turut meluahkan rasa syukurnya kerana Aliff kini sangat menjaga solatnya dan mula untuk menghafaz Al-Quran. Malahan, keluarganya juga merupakan orang yang baik-baik tidak seperti diperkatakan ramai.

Moga terus istiqomah

Melihat kepada perubahan positif pelakon ‘Meh Sandar Pada Aku’ itu, IG Ustaz Ebit Lew dibanjiri dengan komen daripada para netizen apabila rata-rata mereka memberikan kata-kata semangat kepadanya. Malah, ada juga netizen yang berdoa agar Aliff terus istiqomah dan sentiasa berada dalam rahmat Allah SWT.

Sumber : IG Ebit Lew