Hiburan

Pernah Kena Panggil Buat Urine Test, Niena Dedah Cerita Lawak Masa Sekolah

Setiap pelajar pasti ada momen tertentu yang dilakukan bersama rakan-rakan semasa zaman persekolahan. Tidak kiralah momen tersebut pahit atau manis, sudah pasti tersemat dalam ingatan untuk dikongsikan kepada anak-anak pada masa yang akan datang untuk terus diingati. Ada juga perkara yang dilakukan itu sehingga boleh bawa kepada masalah yang serius dan melibatkan pihak sekolah.

BACA :¬†‘Diser4ng’ Ibu Bapa Di Group Whatsapp, Netizen Simpati Nasib Guru Zaman Kini

Begitulah apa yang dikongsikan oleh pelakon cantik dan model Niena Baharun bersama rakan baiknya sewaktu zaman persekolahan sehingga mereka dipanggil oleh cikgu disiplin ke dewan sekolah.

Dulu kami selalu berkepit…

View this post on Instagram

Dulu kami selalu berkepit sampai ada satu kisah masa zaman sekolah kami kena panggil dengan cikgu disiplin. Tatau apa cite tetiber kena panggil masuk dewan untuk urine test okey. Haa masa tu puak AADK dah ada tengah prepare nak urine test pelajar yang dipanggil. Dalam dewan tu rasanya muka kitorang je yang berjenis sikit. Bila turn kitorang dipanggil, ikut la apa yang dieorang suruh.. Ok lepas tu tunggu result. Masa tu cikgu disiplin bukan main lagi tunggu dengan muka tak puas hati nak tahu result kami sangkut ke tak. Last last, puak AADK panggil nama kami. Dengan bangganya dieorang bagitahu kami negative! Huhu masa tu kami tepuk tangan senyum lebar laaa. Selepas kejadian tu, baru cikgu tu ok kalau jumpa kami dekat sekolah. Tapi sampai sekarang kami tatau sebab apa kami kena panggil ? . Adakah muka kami macam budak budak nakal? . . Sape yang pernah alami masa zaman sekolah? ??#tinggalkenangan #2019 #2010

A post shared by Niena Baharun (@nienabaharun.nb) on

Apa yang mengejutkan pelakon yang popular menerusi drama Sayangku Kapten Mukhriz itu adalah dia perlu melakukan ujian air kencing! Pada masa itu anggota AADK bertugas sudah bersedia untuk melakukan ujian tersebut dengan para pelajar yang dipanggil.

“Dalam dewan tu rasanya muka kitorang je yang berjenis sikit”

Apabila sudah buat apa yang disuruh, Niena dan rakannya itu perlu menanti untuk mendapatkan keputusannya sambil cikgu disiplin menunggu dengan wajah tidak puas hati kerana ingin mengetahui sama ada keputusan mereka sangkut ataupun tidak.

Gambar sekadar hiasan

Namun, anggota AADK tersebut memanggil mereka dan memberitahu bahawa keputusan adalah negatif! Hal ini membuatkan dia dan rakannya menepuk tangan sambil tersenyum lebar.

Selepas itu, barulah cikgu disiplin tersebut baik jika terjumpa mereka di sekolah. Tetapi sehingga sekarang dia tetap tidak tahu apa tujuan dipanggil untuk melakukan ujian air kencing pada masa itu dan hanya beranggapan kemungkinan muka mereka seperti budak-budak nakal.

Sumber : Instagram Niena Baharun