Viral Cinta & Perhubungan

Pernah Cuba Dipisahkan Mentua, Nubhan Kenang Struggle Nak Kahwin Dengan Isteri

Pernah Cuba Dipisahkan Mentua, Nubhan Kenang Struggle Nak Kahwin Dengan Isteri 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Sebelum berjaya mengikat tali perkahwinan secara halal, kebanyakan lelaki dan perempuan akan berhadapan dengan konflik perhubungan termasuklah melibatkan keluarga bakal mentua. Siapa menduga di sebalik kebahagiaan yang dipamerkan, rumah tangga Nubhan Ahamad dan isterinya, Dr Afifah Hidayah Tawfek pernah berdepan situasi sama. Bersempena ulang tahun perkahwinan  ke-5, penyanyi itu sempat menceritakan kembali kisah lama yang dilalui dahulu.

BACA : Anniversary Ke-5, Isteri Kenang Moment Nubhan Bengang Dihidang Pakai Periuk

Korang ingat senang ke nak kahwin dengan Dr Afifah?

Memuat naik sebuah video pendek di Instagram sehari yang lalu, Nubhan mengakui perjalanan untuknya meraih cinta Dr Afifah bukanlah satu perjalanan mudah. Persis filem klasik Allahyarham P.Ramlee berjudul ‘Kassim Selamat’, awalnya dia juga merasai tentangan daripada bakal mentua. Tambah penyanyi lagu ‘Hanya Rindu’ ini lagi, ibu mentuanya sendiri pernah meletakkan hantaran yang tinggi iaitu sekitar RM50,000 memandangkan dirinya sukar diterima keluarga. Namun bila selamat disatukan, barulah dia sedar bahawa keluarga mentua sebenarnya sangat baik.


Masa nak pinang tu susah betul. Ibu letak hantaran tinggi. Bila tahu Nubhan datang rumah, dia tak masak. Pedih wey. Macam cerita Kassim Selamat.

Pernah Cuba Dipisahkan Mentua, Nubhan Kenang Struggle Nak Kahwin Dengan Isteri 2

Pernah Cuba Dipisahkan Mentua, Nubhan Kenang Struggle Nak Kahwin Dengan Isteri 3

Pernah Cuba Dipisahkan Mentua, Nubhan Kenang Struggle Nak Kahwin Dengan Isteri 4

Dianggap hidup atas tanggungan isteri, padahal semuanya tidak benar

Dalam pada itu, Nubhan menyifatkan kehidupannya kini bertambah baik apabila setelah perniagaannya semakin berkembang dengan positif. Pernah dianggap hidup senang di atas tanggungan isterinya yang bergelar seorang doktor, lelaki berusia 34 tahun ini menepis segala tomahan terbabit. Bukanlah hendak menunjuk-nunjuk pencapaian yang berjaya diraih hingga sekarang, namun kenyataan itu harus diperbetulkan kembali agar tidak menjadi fitnah.


Pernah Cuba Dipisahkan Mentua, Nubhan Kenang Struggle Nak Kahwin Dengan Isteri 5

Pernah Cuba Dipisahkan Mentua, Nubhan Kenang Struggle Nak Kahwin Dengan Isteri 6

Sumber : Instagram Nubhan Ahamad & Portal mstar

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya