Hiburan International

Perasan Rap Persis Lisa BLACKPINK, Zizi Kirana Diperlekeh ‘The Bawangrian’

Sejak menyertai rancangan hiburan Akademi Fantasia musim ke-7, nama Zizi Kirana sering menjadi sebut4n ramai walaupun dia gagal bertahan sehingga ke peringkat akhir. Ditambah pula dengan penampilannya yang semakin ‘berani’ itu dikongsikan di segenap media sosial. Zizi juga dikenali sebagai rapper wanita pertama di Malaysia kerana mempunyai bakat dalam genre sedemikian.

BACA : “Makin Menjadi-Jadi Perangai”, Zizi Kirana ‘Belanja’ Mata Lelaki Gatal

Baru-baru ini, ramai yang mengatakan cara rap Zizi menerusi lagu Siapa Yang Bap Bap itu persis dengan salah seorang ahli kumpulan BlackPink iaitu Lisa dalam lagu KiII This Love. Perkara ini turut mendapat perhatian Zizi sendiri dan membuat perbandingan rap tersebut.

Rasa macam tak percaya pula bila disamakan dengan Lisa itu. Lebih-lebih lagi, ada juga yang mengatakan Lisa meniru cara nyanyian saya pula. Saya risau juga, sebab peminat BLACKPINK sangat berkuasa dan ramai di seluruh dunia. Terus saya rasa macam tak layak nak disamakan begitu.

Saya memang ‘follow’ Lisa di Instagram dan disebabkan saya sangat sukakan g@ya serta kemampuan rap dia. Seperti kebetulan pula bila ada peminat membuat persamaan kami berdua.

Kalau dapat bergandingan..ibarat mimpi jadi kenyataan

Jelas sekali kenyataan yang dikeluarkan oleh Zizi ini mendapat perhatian ramai apabila rata-rata netizen memperlekehkan persamaannya dengan penyanyi Korea terkenal itu menerusi ruangan komen entri tersebut.

Kalau muka belacan tu belacan je la..takyah perasan muka kimchi

Ko tu taraf lepak mamak ja..mana sama dengan Lisa.. sila meninggaI

Alamak! tolong la..siapa yang samakan kau dengan Lisa tu?

Peminat kau yang mana? Dia but4 ke apa nak samakan kau

Siapa Yang Bap Bap oleh Zizi Kirana

Lisa rap dalam ‘KiII This Love’

Sumber : Harian Metro IG Zizi Kirana & LISA Youtube Min