Semasa

Pelanggan Jumpa Cicak Dalam Kari,Tapi Tuan Kedai Buat Tak Tahu

Pelanggan Jumpa Cicak Dalam Kari,Tapi Tuan Kedai Buat Tak Tahu 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Semua orang ada makanan kegemaran dan kedai kegemaran mereka sendiri. Pasti anda juga sama. Katakanlah anda suka makan nasi lemak kerang dan ada satu kedai menjadi kegemaran anda sudah sekian lama. Maka kedai itulah yang akan selalu kunjungi dengan keluarga untuk menikmati hidangan dari turun-termurun.

Kenapa sesebuah kedai itu boleh menjadi kegemaran seseorang dan susah dia mahu ebrlaih untuk makan di kedai lain? Antara faktor paling utama ialah keebrsihan. Pasti anda tidak akan pernah mahu makan di sesebuah kedai atau restoran sekiranya makanannya sedap namun tahap kebersihan kedainya iala 1/10.

Kedua, makanan menepati cita rasa. Sudah tentu tekak kita ini tidak sama. Apabila satu-satu menu memang kena dengan selera kita, maka menu itu akan menjadi pilihan bila kita makan di luar.


Namun begitu, apakah perasaan anda apabila kedai makan yang anda selalu puja selama ini memberikan pengalaman ngeri dan jijik kepada anda apabila menu kegemaran anda mempunyai cicak? Jika ada semut, itu mungkin boleh di maafkan lagi. Tetapi jika ada cicak, ia adalah satu perkara yang sangat melampau.

Pelanggan Jumpa Cicak Dalam Kari,Tapi Tuan Kedai Buat Tak Tahu 2

Perkara ini berlaku kepada seorang pengguna facebook di mana dia meluahkan rasa kecewa apabila kedai makan yang sering di kunjungi olehnya di Ipoh tidak peka dengan apa yang ada dalam pinggan pelanggan. Kari yang do ordernya, terdapat satu makhluk menjijikkan iaitu seekor cicak.


Mungkin tuan kedai sendiri tidak sedar kehadiran cicak itu kerana ia sudah sebati bersalut dengan kuah kari yang pekat. Gambar juga di kongsikan kepada orang ramai. Dia telah mengaburkan design depan kedai itu dan mahu berkongsi luahan rasa itu hanya untuk menjadi pengajaran kepada penjual lain supaya tidak melakukan hal yang berulang kali. Apabila dia memaklumkan kepada tuan kedai tentang cicak itu, tidak ada antaar mereka yang minta maaf.

Rata-rata netizen juga memberi respond kepada insiden ini :

Pelanggan Jumpa Cicak Dalam Kari,Tapi Tuan Kedai Buat Tak Tahu 3


Bukan mahu memburukkan mana-mana pihak dan mahu menjatuhkan bisnes orang lain. Tetapi biarlah ia menjadi pengajaran kepada penjual makanan di luar sana agar lebih berhati-hati agar ia tidak berulang kembali.

Pelanggan Jumpa Cicak Dalam Kari,Tapi Tuan Kedai Buat Tak Tahu 4

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Terima Mesej ‘Jijik’ Pendakwah Terkenal, Wanita Kesal Suami Sendiri Tak Percaya
🔥Dapat Tahu Kena Bersalin Czer, Isteri Menangis Ketakutan Asyik Pegang Perut
🔥Pernah Viral Kantoi Panggil Sayang, Zizi Kirana Sah Nikah Yusuf Bahrin Pagi IniKisah Dunia Telegram

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook