Kekurangan diri bukanlah alasan untuk kita sebagai manusia tidak menimba ilmu untuk tambah pengetahuan. Malah kekurangan diri juga boleh dijadikan sebagai penguat semangat untuk terus hidup dan berusaha mencari ilmu tidak kira apa jua rintangannya lebih-lebih lagi bagi kehidupan orang yang susah. Berbekalkan kudrat yang ada, kita sebagai manusia haruslah mensyukuri atas segala nikmat yang diberikan.
BACA:Â Tiada Tangan Guna Kaki Pun Boleh Jahit OKU Guna Kudrat Demi Sara Keluarga
Baru-baru ini tular di media sosial kisah seorang anak istimewa yang sanggup meredah hutan sejauh 3KM setiap hari untuk ke sekolah dan menuntut ilmu. Anak istimewa ini bernama Mukhlis Abdul Kholik, berumur 8 tahun yang dilahirkan dalam keadaan kurang upaya (OKU) dan perlu bergantung kepada kedua-dua tangannya untuk bergerak dari satu lokasi ke lokasi yang lain.
Jawatan Kosong: Penulis Di Laman Portal Kisah Dunia (Work From Home)
Kisah Mukhlis ini boleh dijadikan inspirasi kepada setiap lapisan masyarakat agar jangan pernah terfikir untuk berputus asa.
Bangun dengan penuh semangat untuk timba ilmu
Tidak sempurna tapi ada hati dan jiwa yang kental
Paling bermotivasi dan belajar bersungguh-sungguh
Impian bertemu dengan Presiden Indonesia, Joko Widodo
Sumber: Siakapkeli & Caters News
Artikel Viral Hari Ini 🔥
🔥Dulu Hidup Cuma Kais Sampah, Gelandangan Kacak Jadi Model Kaya Lepas Foto Viral
🔥Mengaku Gugurkan Janin Kembar Luar Nikah, Pelakon Ditalak Lepas 6 Bulan Nikah
🔥Cinta Berputik Di Set Penggambaran, Pelakon Utama Kdrama The Glory Sah Bercinta
🔥Dan banyak lagi cerita VIRAL di Telegram Kisah Dunia….
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.