Cinta & Perhubungan Semasa

Pasangan Melayu Rai Persandingan Dengan Elemen India Dan Cina Sangat Luar Biasa

Perkahwinan pada ketika ini memang banyak yang disambut dengan cara yang memang tidak tercapai dek akal. Pelbagai cara dan kaedah yang dilakukan untuk membuatkan satu perkahwinan meriah dan boleh di anggap luar biasa dari segi pemakaian ataupun cara persandingan itu dilakukan. Seperti video pengantin yang memaparkan pengantin wanita bertudung meraikan majlis mereka dengan persembahan tarian singa dan dengan iringan muzik tradisional India.

BACA : “Tu Dah Berapa Ribu” – Konsep Pelamin Simple, Tapi Tangan Pula Jadi Perhatian!

Pengantin diarak dengan sambutan tarian Singa tetapi berlatarbelakangkan muzik India telah memberikan suatu kelainan dalam majlis perkahwinan ini. Memang unik dan berbeza dengan apa yang selalu kita lihat dengan adanya paluan kompang sahaja. Namun pasangan pengantin ini telah mencuba satu eleman yang mengabungkan 3 jenis kaum di Malaysia dan dimasukkan di dalam satu majlis.

Pengantin perempuan yang mengenakan persalinan serba ungu kelihatan cantik dan diiringi dengan kumpulan pemuzik di belakang beliau. Selepas tu, kelihatan persembahan tarian singa dan muzik tradisional sedang dipersembahkan untuk memeriahkan majlis perkahwinan yang luar biasa itu.

Video yang dikongsikan telah mendapat perhatian ramai kerana kelainan yang ditonjolkan dalam perkahwinan tersebut. Terdapat netizen yang memuji cara mereka meraikan majlis bersejarah itu tetapi ada juga yang mencemuh dan mempersoalkan tindakan mereka itu. Walaupun begitu, ramai juga yang mendoakan dan mengucapkan tahniah kepada pasangan pengantin baru tersebut.

Kalau ye pun nak tonjolkan keharmonian…

Kenduri sebenarnya tak wajib pun…

Ini yang kita inginkan sikap terbuka…

Muhibbah saudara satu negara.

Sumber : Geng Atas Pagar

like
1
love
haha
wow
sad
1
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.