Viral Semasa

Paranoid Isu Tertukar Bayi, Wanita Gelabah Cari Semula Tag Nama Anak Dalam Laci

Paranoid Isu Tertukar Bayi, Wanita Gelabah Cari Semula Tag Nama Anak Dalam Laci 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Baru-baru ini, kisah dua wanita yang tertukar bayi setelah pulang dari sebuah pusat perubatan jenis swasta membuatkan golongan ibu mulai paranoid . Sejak isu itu viral, ramai memiliki kesedaran untuk lebih peka terhadap penggunaan gelang tanda nama yang selalu dipakaikan di kaki bayi sebaik saja lahir.


BACA: Kantoi Cuai Lagi Belum Cucuk Vaksin? Ibu Bayi Tertukar Mahu Tuntut Keadilan

Dengar je pasal kisah anak tertukar naik risau…Terus nak double check semula gelang anak

Tak terkecuali, seorang wanita bernama Nurul Amira Zubir juga sangat terkesan dengan kisah yang telah tular tersebut. Gara-gara itu, ibu muda yang baru berusia 23 tahun berkenaan gigih ingin mencari semula gelang tanda nama anaknya untuk double check.

Paranoid Isu Tertukar Bayi, Wanita Gelabah Cari Semula Tag Nama Anak Dalam Laci 2

Satu persatu bukak laci baru lega jumpa gelang…Okay betul, tengok muka dah confirm

Sewaktu pencarian berkenaan dilakukan, Amyra siap membuka satu persatu laci di hadapannya sebelum dapat menarik nafas lega apabila terjumpa juga gelang itu. Walau bagaimanapun, tindakan wanita tersebut hanyalah berseloroh sambil mengesahkan wajah anaknya memang tak ubah sepertinya.


@myrazbr

Okay betul! Takyah tengok tag . Muka dah confirm . #tertukarbayi

♬ original sound – Myrazbr – Myrazbr

Aku pun rasa dah tertukar baby…Yang beranak aku, tapi muka anak 100% ikut ayah dia

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen mengakui turut sama gelabah dalam misi pencarian tersebut. Malah ramai juga yang berkongsi melakukan hal sama dengan menggeledah semula tag nama anak-anak selepas kejadian viral tersebut.


Paranoid Isu Tertukar Bayi, Wanita Gelabah Cari Semula Tag Nama Anak Dalam Laci 3

Paranoid Isu Tertukar Bayi, Wanita Gelabah Cari Semula Tag Nama Anak Dalam Laci 4

Paranoid Isu Tertukar Bayi, Wanita Gelabah Cari Semula Tag Nama Anak Dalam Laci 5

Sumber: TikTok Myrazbr

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Propa Dirasuk & Jelir Lidah, Watak Lola & Che Yah Dalam Dukun Diva Dipuji Lawak
🔥Genggam Kuat Katil Ketika Contraction, Ramai Kesian Muka Almy Nadia Merah Padam
🔥Posisi Kek 5 Tingkat Uqasha & Kamal Jadi Bualan, Risau Pengantin Termasuk Kolam

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook