Semasa Viral

“Pandai Buat Lawak” – Gelagat Aishah London Di Motif Viral Buat Ramai Terhibur

Selalunya kanak-kanak yang baru masuk ke alam persekolahan mempunyai sifat malu dan tidak mahir lagi untuk bercakap dengan baik kerana masih dalam proses belajar. Namun video si cilik yang bernama Hana Aishah Mustafa Kamal ketika ditemubual oleh sebuah stesen televisyen tempatan tempoh hari telah viral kerana dia sangat confident dalam berbahasa Inggeris sehingga digelar Aishah London.

BACA: Nak Kuasai Bahasa Inggeris Dengan Mudah Dan Cepat? Ini Tipsnya!

Terbaru, murid Sekolah Rendah Kebangsaan Kedawang, Langkawi itu telah dijemput ke rancangan temubual sensasi Malaysia, iaitu Motif Viral. Sepanjang segmen berkenaan, para hos telah bertanya bermacam soalan daripada bagaimana dia menguasai bahasa international itu sehinggalah bilangan adik beradik dan hobinya di rumah.

Motif Viral: Aishah London

Di penghujung episod, dia juga sempat menyampaikan sebuah lagu Katy Perry iaitu ‘Roar’ sampai tidak mahu berhenti menyanyi kerana mengulangi rangkap lagu yang sama berulag-ulang kali. Ternyata gelagat comel dan periang anak kecil ini mendapat banyak pujian daripada netizen selain terhibur dengannya.

Suka English dia…kecik-kecik dah pandai buat lawak

Comel..pandai..sopan..Masyaallah

Part nyanyi lagu Katy Perry tu kelakar

Part bloopers lawak…gi cerita plan korang depan dia asal haha

Terdahulu, Aishah dan bapanya, Mustafa Kamal Mohd Taib turut dijemput ke konti Sinar Fm untuk ditemuramah tentang keistimewaan kanak-kanak ini yang sangat fasih dalam berbahasa Inggeris. Menurut bekas pegawai JAKIM ini, Aishah belajar sendiri sehingga pandai dan ahli keluarga lain yang tumpang belajar daripadanya.

Keluarga sendiri pun belajar English daripada dia

Untuk tips membesarkan anak-anak pula, Mustafa berkata yang dia meletakkan didikan agama sebagai keutamaan dan tidak terlalu mengongkong sebarang aktiviti yang mahu dilakukan oleh mereka asalkan tidak berbah4ya.

Sumber: YouTube Thinker Studios & IG sinar_my

1
like
1
love
haha
wow
sad
angry