Fesyen & Gaya Hidup Realiti Hidup Semasa

Padah Tabiat Suka Gigit Kuku, Jari Gadis Ini Naik Lebam & Nyaris Dipotong

Padah Tabiat Suka Gigit Kuku, Jari Gadis Ini Naik Lebam & Nyaris Dipotong 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Tabiat merupakan kelakuan yang dilakukan dibawah keadaan separuh sedar secara berulang-ulang. Menurut pandangan ahli psikologi, tabiat merupakan pengalaman, kehendak dan cara pemikiran yang diperolehi melalui pengulangan pengalaman psikologi individu. Namun tabiat juga boleh mendatangkan kesan buruk jika ianya melintasi sempadan garisan normal seorang manusia. Melalui perkongsian DailyMail, seorang gadis dari Texas nyaris dipotong jarinya kerana tabiat suka menggigit kuku.

BACA : [VIDEO] Rawat Suspek Koronavirus, Jururawat Ni Hanya Mampu Dakap Anak Dari Jauh

Padah Tabiat Suka Gigit Kuku, Jari Gadis Ini Naik Lebam & Nyaris Dipotong 2

Ada tompokan hijau

Menurut laporan DailyMail, Lauren Nichols menjelaskan dia menyedari terdapat tompokan hijau pada kutikel kukunya. Pada mulanya, dia menyangkakan itu hanyalah tompokan lebam biasa tetapi ianya semakin membesar sebelum menyedari ia merupakan akibat jangkitan kulit bernama paronychia. Lauren telah pergi berjumpa dengan doktor pada keesokan harinya bagi mendapatkan rawatan.


Padah Tabiat Suka Gigit Kuku, Jari Gadis Ini Naik Lebam & Nyaris Dipotong 3Padah Tabiat Suka Gigit Kuku, Jari Gadis Ini Naik Lebam & Nyaris Dipotong 4

Jari hampir dipotong

Tambah gadis itu, antibiotik yang diberikan oleh doktor tidak memberi kesan positif. Sebaliknya, kawasan tompokan di jarinya semakin membesar. Disebabkan itu, dia bertindak mencucuk lebam tersebut pada jarinya selepas menonton satu video di laman YouTube. Menurut Lauren lagi, dia telah pergi mendapatkan rawatan semula dan doktor terpaksa menjalankan operation keatas jarinya. Gadis itu juga mendakwa jarinya nyaris dipotong akibat sering menggigit kuku. Lauren juga menasihati mereka yang mempunyai tabiat menggigit kuku supaya menghentikannya.


Padah Tabiat Suka Gigit Kuku, Jari Gadis Ini Naik Lebam & Nyaris Dipotong 5

Sumber : DailyMail & TikTok Lauren Nichols

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] Isteri Jenis Pegang Gaji, Suami Merayu Manja Minta Duit Sebelum Keluar
🔥Suami Remove Makeup Isteri Lepas Wedding, Berdekah Warna Kulit Sebenar Kantoi
🔥Dugaan Raya PKP, Bapa Terkorban Nahas Tak Sempat Tengok Hadiah Dikirim Anak

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram