Viral Semasa

Orang Bujang Diperli Untung Tiada Komitmen, Gadis Bersuara Tepis Stigma Merapu

Orang Bujang Diperli Untung Tiada Komitmen, Gadis Bersuara Tepis Stigma Merapu 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Perasan tak dalam dunia pekerjaan, individu bujang pasti akan menjadi sasaran pihak atasan untuk pergi bertugas ke luar negeri ataupun dipaksa mengalah dalam pengambilan cuti perayaan besar. Kata mereka, orang yang sudah berkahwin perlu diutamakan memandangkan mereka sudah berkeluarga. Bercakap soal kewangan juga, golongan sama menerima sindirin yang tidak berpenghujung.


BACA: Belai Sejak Usia 5 Jam, Wanita Tak Kisah Dikecam Ambil Anak Angkat Masa Bujang

Nak pesan satu je, jangan cuba dan berani kau cakap orang bujang takde komitmen

Menerusi satu perkongsian di TikTok, seorang gadis yang senang dipanggil Khad menyuarakan ketidakpuasan hatinya mengenai hal berkenaan. Jelasnya, orang bujang sering kali dilabelkan beruntung kerana tiada komitmenmberbanding individu lain yang sudah berkahwin.

Orang Bujang Diperli Untung Tiada Komitmen, Gadis Bersuara Tepis Stigma Merapu 2

Kau ingat orang bujang takde rumah, kereta, bil nak kena bayar

Hakikatnya, orang bujang sama juga seperti yang lain iaitu mempunyai keperluan sendiri yang perlu dipenuhi setiap bulan. Mereka turut perlu membayar rumah atau kereta yang dibeli serta menghulurkan duit kepada ibu bapa. Khad dengan nada tegas berkata pengurusan kewangan individu belum berkahwin tak jauh beza dengan yang sudah berumah tangga.


@khad_apone

Sape ckp????

♬ original sound – Khad_Apone – Khad_Apone

Lagi satu orang bujang takpe tak payah cuti, boleh kerja balik lambat, gantikan orang, bertugas jauh

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen cukup setuju dengan teguran yang dibuat oleh gadis berkenaan. Dalam pada itu, masing-masing mengakui sudah penat mendengar pelbagai alasan tak munasabah apabila berkait dengan orang bujang.


Orang Bujang Diperli Untung Tiada Komitmen, Gadis Bersuara Tepis Stigma Merapu 3

Orang Bujang Diperli Untung Tiada Komitmen, Gadis Bersuara Tepis Stigma Merapu 4

Orang Bujang Diperli Untung Tiada Komitmen, Gadis Bersuara Tepis Stigma Merapu 5

Sumber: TikTok Khad 

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Zizi Kirana Dedahkan Kisah Sebalik Tersasul ‘Ibu Sayang’-“Inilah Tempatnya”
🔥Gigi Terabur Sering Diperli Masa Live, Wanita Sound Setepek-“Laki Aku Okey Je”
🔥“Tiba-Tiba Nak Tidur Semalam Eh Dah Jadi Isteri”-Zizi Akui Kekok Sudah BersuamiKisah Dunia Telegram

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Menangis Di Live, Natizen Soal Kenapa Belum Ada Anak🔥

Sharing is caring!

Youtube

Facebook