Home » “Nama-Nama Yang Disebut Tu Saman Je Budak Ni…”, Netizen Kecam Doktor Gigi Palsu Petik Nama Orang Atasan!
Viral

“Nama-Nama Yang Disebut Tu Saman Je Budak Ni…”, Netizen Kecam Doktor Gigi Palsu Petik Nama Orang Atasan!

Baru-baru ini kecoh apabila seorang wanita berusia 20 tahun ditahan atas tuduhan membuka klinik perniagaan swasta secara tidak sah dan tidak didaftarkan mengikut Seksyen 27 Akta Kemudahan dan Perkhidmatan Jagaan Kesihatan Swasta 1998 (Akta 568).

Nur Farahanis Ezzty Adli yang bersalah dijatuhkan hukuman denda sebanyak RM70,000 oleh Mahkamah Seksyen dan difahamkan wang berkenaan sudah selesai dibayar atas ehsan orang ramai. 

Wanita berkenaan yang bebas dalam laman Instagramnya sempat mengucapkan terima kasih kepada beberapa pihak termasuklah beberapa pimpinan tertinggi Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Tulisan berkenaan yang dilihat seakan-akan KKM menyokong tindakan salahnya menyebabkan Pejabat Timbalan Menteri Kesihatan mengeluarkan kenyataan akhbar menyatakan bahawa pihak mereka tidak akan menyokong dan tidak akan sama sekali berkompromi dalam mana-mana individu atau kumpulan yang melanggar peraturan undang-undang.

Rata-rata netizen mengecam tindakan wanita terbabit yang menggunakan nama orang kenamaan semata-mata ingin dilihat berada di pihak yang benar.

Sumber FB Abdul Rahman Abdul Kadir

KisahDunia.COM

- Dapat duit dengan kongsi artikel Info lanjut.

- Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke kisahdunia@kayzasia.com Info Lanjut.

like
love
haha
wow
sad
angry

Apa Komen Anda

error: Alert: Content is protected !!