Fesyen & Gaya Hidup sponsored

Nak Terbang? Jom Grab Dulu Top 5 Barang Bebas Cukai Di OURSHOP

Nak Terbang? Jom Grab Dulu Top 5 Barang Bebas Cukai Di OURSHOP 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Melancong ke luar negara sering dikaitkan dengan peluang untuk membeli pelbagai barangan bebas cukai yang diidamkan. Bila nak melancong jer, mesti berderet wish list dengan beg tangan, alat solek, perhiasan diri, barang kemas dan pelbagai koleksi cenderahati yang ingin dibeli. Tapi, apakan daya, kebiasaannya angan-angan hanya tinggal mimpi. Dek kerana sibuk mengejar flight, selalunya kita tak sempat pun jenguk-jenguk barang apa yang ada. Inikan nak beli. Sedihnya lahai.

Nak Terbang? Jom Grab Dulu Top 5 Barang Bebas Cukai Di OURSHOP 2

Tapi, sekarang tak lagi. Dengan adanya OURSHOP.com, penumpang kapal terbang boleh membeli-belah barangan bebas cukai dengan mudah. OURSHOP merupakan sebuah perkhidmatan  atas talian yang membolehkan pelanggan memilih pelbagai pilihan produk bebas cukai sebelum terbang. Dengan slogan ‘Shop Before You Fly’, pelanggan dapat membuat pembelian dengan hanya tiga langkah mudah.

Nak Terbang? Jom Grab Dulu Top 5 Barang Bebas Cukai Di OURSHOP 3

Cara Membuat Pra-tempahan Barangan Bebas Cukai

  1. Melihat Katalog di OURSHOP.com

Sebaik sahaja membuka website OURSHOP.com, pelanggan boleh memilih untuk mengasingkan paparan barangan mengikut cara penghantaran; SEMUA (ALL), pengambilan di lapangan terbang (AIRPORT) ataupun penghantaran terus ke tempat duduk di dalam pesawat (ON BOARD). Walaupun pembelian terbuka kepada semua pelanggan yang bakal terbang, untuk pilihan ‘ON BOARD’, hanya pelanggan AirAsia yang boleh membuat pra-tempahan. Ini kerana nombor tempahan AirAsia diperlukan semasa tempahan.

Nak Terbang? Jom Grab Dulu Top 5 Barang Bebas Cukai Di OURSHOP 4
Bagi pra-tempahan untuk penerimaan secara ‘ON BOARD’, pelanggan perlu mengisikan nombor tempahan tiket.
Nak Terbang? Jom Grab Dulu Top 5 Barang Bebas Cukai Di OURSHOP 5
Bagi pra-tempahan untuk penerimaan secara ‘AIRPORT’, pelanggan perlu memilih nama lapangan terbang dan pick up point.
  1. Buat Bayaran

Pembayaran boleh dibuat sejurus selepas memasukkan barangan ke dalam ‘CART’. Bagi barangan yang perlu diambil di lapangan terbang, maklumat tambahan seperti nama, email, nombor telefon, masa dan tarikh diperlukan sebelum pembayaran dibuat.

Nak Terbang? Jom Grab Dulu Top 5 Barang Bebas Cukai Di OURSHOP 6
Maklumat tambahan bagi barangan ‘AIRPORT’
  1. Pesanan akan dihantar ke tempat duduk atau lokasi dipilih

Seterusnya, pelanggan hanya perlu menanti barangan tersebut di tempat duduk penerbangan AirAsia ataupun pick up point yang telah dipilih.

Kelebihan Membeli-belah di OURSHOP

Terdapat beberapa kelebihan membeli-belah di OURSHOP antaranya memudahkan proses perbandingan, pemilihan dan pembelian barang, keaslian setiap barang adalah dijamin serta harga  yang berpatutan. Pembelian melalui website OURSHOP ternyata begitu memudahkan. Ini kerana pelanggan mempunyai fleksibiliti dan masa yang cukup untuk meneliti dan membandingkan barangan sebelum pembelian.

Nak Terbang? Jom Grab Dulu Top 5 Barang Bebas Cukai Di OURSHOP 7
Antara koleksi barangan AirAsia yang sesuai dijadikan cenderamata.

Selain memudahkan proses pembelian dan penerimaan barang, semua barang di OURSHOP juga dijamin keasliannya 100%. Antara jenama yang menjadi perhatian ramai ketika membeli-belah di OURSHOP adalah Siti Khadijah, Fossil dan Cabin Zero.

Nak Terbang? Jom Grab Dulu Top 5 Barang Bebas Cukai Di OURSHOP 8

Bukan itu sahaja, harga barangan di OURSHOP juga berpatutan. Setiap barangan yang dijual adalah bebas cukai. Bagi koleksi lapangan terbang, duti juga telah dibayar. Lebih ‘wow‘ lagi, diskaun harga runtuh  sehingga 30% dan dua kali ganda mata ganjaran akan diberikan kepada pelanggan-pelanggan OURSHOP bermula 23 hingga 29 September 2019.

Nak Terbang? Jom Grab Dulu Top 5 Barang Bebas Cukai Di OURSHOP 9

Jadi tunggu apa lagi? Jom dapatkan barangan bebas cukai anda di OURSHOP sekarang. Memang cepat, mudah dan berbaloi!

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Instafamous Tunjuk Pampers Anak Sepah Dalam Rumah-“Istighfar Tengok Video Ni”
🔥[VIDEO] “Respect Orang Sis”-Wanita Cantik Ini Menangis Ditegur Badan Tak Slim
🔥[VIDEO] Ditalak Hamil 9 Bulan, Wanita Sound Bekas Suami Tak Datang Akikah Anak

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram