Semasa Viral

Nafi Dituduh Rampas Suami Orang, Jururawat Dedah Itu Semua Fitnah Terancang!

Baru-baru ini, viral di Facebook apabila seorang wanita ‘naik hantu’ bila mana adik iparnya telah ditangkap bersekedudukan dengan seorang wanita yang bekerja sebagai jururawat oleh Jabatan Agama IsIam Selangor (JAIS). Kejadian itu berlaku pada 9 November lalu di sebuah rumah di Cheras. Enggan diri terus dipersalahkan, jururawat yang hanya mahu dikenali sebagai Wawa ini tampil membuat penjelasan sebenar.

BACA : Kantoi Selingkuh Kali Ke-3, IG Aliff Aziz Jadi Target Netizen Lepas Geram!

Wawa menjelaskan bahawa segala tuduhan yang dilemparkan oleh wanita bernama Mieda Marsha mengenai dia menjadi punca keruntuhan rumah tangga adiknya yang sedang sarat hamil itu adalah satu fitnah terancang ke atas dirinya.

Jururawat ini juga menafikan sekeras-kerasnya tuduhan yang mengatakan dia ditangkap khalwat bersama lelaki terbabit sedangkan sebenarnya ada 3 individu yang berada di kediamannya sewaktu mereka diserbu JAIS kira-kira jam 1 pagi semalam.

Kalau betul saya bersekedudukan, sila tunjuk bukti. Saya tak takut. Saya pun dah call pegawai penyiasat (IO) dan dimaklumkan ia bukan khalwat.

Kakak perempuan hamil tu bagitahu dia buat laporan

Menurutnya, pada ketika itu terdapat dia dengan seorang kawannya dan lelaki tersebut berpakaian lengkap yang baru saja menjamu makan malam bersama. Biliknya yang diselongkar oleh pihak JAIS juga tidak menemui bukti mereka bersekedudukan seperti didakwa.

Malahan, Mieda dan adiknya juga seperti cuba menyalahkan dirinya sedangkan bahtera rumah tangga suami isteri itu sudah lama diIanda badai. Dia juga difahamkan bahawa lelaki tersebut sudah lama tidak sebumbung dengan isterinya dan mereka juga pernah berpisah.

Saya dimaklumkan oleh lelaki tersebut bahawa mereka sudah tidak tinggal sebumbung dan dah 2 kali berpisah. Kalau berpisah sekali lagi lebas beranak nanti, dah jadi kali ketiga pula. Saya kenal lelaki tu sejak bulan Mac lagi, mereka sengaja nak viralkan sebab lelaki tu berpihak kepada saya. Lelaki tu sendiri yang cakap dah tak tinggal bersama isterinya tapi dia pun tak tinggal dengan saya.

Dalam pada itu, Wawa turut membuat laporan poIis pada hari Selasa malam atas tindakan wanita yang menfitnah dan memuat naik foto wajahnya serta salinan kad pengenalan di laman Facebook. Mengulas lanjut mengenai video yang tular itu pula, Wawa menegaskan bahawa dia mahu mempertahankan dirinya sebaik diser4ng oleh wanita terbabit.

Dah dia datang ser4ng saya, siapa yang nak tahan? Dia siap nak rakam viralkan saya lagi. Dia nak saya minta maaf, tapi minta maaf atas dasar apa?

Kredit Foto : mStar

Sumber : mStar