Hiburan Viral

Mula Dengan Tweet Viral, Tak Sangka Faizal Tahir Buat Kejutan Di Mentor Milenia

Sejak tamatnya konsert keenam Mentor Milenia 2019 beberapa minggu lalu, posting yang pernah dikongsikan oleh penyanyi terkenal iaitu Faizal Tahir menerusi Twitter telah menjadi perhatian netizen. Dalam tweet berkenaan, dia memberikan komen positif tentang persembahan mantap salah seorang protege. “Kalau power macam ni, aku pun sanggup jadi mentor”, itulah pujian yang keluar daripada mulut penyanyi rock terkenal berkenaan. Sejak penularan kisah itu, ramai yang mula beranggapan bahawa penyanyi lagu ‘Sejati’ tersebut mahu menjadi mentor bersama Hazama.

BACA : [VIDEO] Nyanyian Apex Dipuji Ramai, Sampai Faizal Tahir Pun Sanggup Jadi Mentor

Kepada pemenang nanti, kita akan bekerjasama

Namun tanpa disangka-sangka, semalam pihak produksi Mentor Milenia seolah-olah membuat kejutan apabila mengumumkan Faizal Tahir bakal menjadi komposer lagu buat protege yang bakal mengungguli takhta pertama nanti. Jangkaan terdahulu netizen bahawa dia akan menjadi mentor mungkin sedikit meleset. Namun dalam masa sama, berita gembira tersebut nampaknya membuka peluang kepada protege lain yang bakal bergelar juara nanti untuk bekerjasama dengan Superman Malaysia itu.

Mentor jam berapa malam ni?

Melihat kepada ruangan Twitternya, Faizal Tahir juga sempat memuat naik sebuah posting terlebih dahulu. Siapa menduga rupanya soalan yang diajukan tersebut merupakan ‘petunjuk’ mengenai kejutan pada konsert kelapan semalam.

Bila buat sesuatu, kena percaya dengan diri sendiri

Bakat nyanyian dan penghasilan lagu oleh Faizal Tahir memang tidak dapat lagi kita nafikan. Dengan kesanggupan mencungkil bakat-bakat baru, pastinya Sang Juara merasa begitu teruja tatkala dapat menyanyikan lagu baru hasil nukilan Faizal Tahir. Confirm popularitinya akan terus meletup lepas keluar Mentor kan? Protege manakah yang akan berjaya mara ke minggu seterusnya? Jangan lupa saksikan konsert minggu ke-9 Mentor Milenia yang akan bersiaran setiap Ahad jam 9 malam di TV3 dan stream live di tonton.com.my serta Youtube TV3 Malaysia.

Sumber : Tonton.com.my & Youtube TV3 Malaysia, Instagram TV3malaysia , Twitter Faizal Tahir

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram