Santai

“Mommy What Happened?”- Ragam ‘Chef’ Alisa & Yusuf Kecoh Tolong Masak Cekodok

"Mommy What Happened?"-  Ragam 'Chef' Alisa & Yusuf Kecoh Tolong Masak Cekodok 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Seperti yang ramai sedia maklum, Yusuf Iskandar dan Alisa Aisyah cukup popular di media sosial serta disenangi ramai. Semuanya berkat didikan yang terbaik daripada ibu bapa mereka iaitu selebriti Hanis Zalikha dan Hairul Azreen. Meskipun ada kalanya berkelahi, namun kecomelan 2 beradik ini apabila melakukan aktiviti bersama selalu timbulkan rasa ‘geram’ dengan gelagat mencuit hati masing-masing.

BACA: Sebutkan Semua Nama Family Dengan Perfect, Alisa Aisyah Digelar ‘Baby Genius’

Yusuf & Alisa belanja tutorial masak cekodok pisang…ragam si adik kecoh habis

Baru-baru ini, Hanis Zalikha memuat naik video bersama kedua-dua anaknya itu membuat resepi cekodok pisang di rumah. Ternyata Yusuf dan Alisa bukan sahaja menunjukkan gelagat yang comel sepanjang proses tersebut, mereka malah rajin berinteraksi dalam Bahasa Melayu serta Inggeris. Walau bagaimanapun, ragam Alisa paling mencuri tumpuan apabila ada tertumpahkan sedikit tepung serta terbersin ke dalam aduan cekodok tersebut. Malah ibunya juga beberapa kali tergelak dan menegur kesilapan si cilik berusia setahun lebih berkenaan.


Alisa so cute…dah la bersin dalam tu, lepas tu dia juga yang selera rasa banyak kali

Secara keseluruhan, video berdurasi 8 minit 14 saat itu telah meraih lebih 830 ribu jumlah tontonan setakat ini. Rata-rata netizen berseloroh tentang ragam Alisa yang agak kecoh ketika keluarganya membuat juadah tersebut. Dalam pada itu, mereka turut memuji cara didikan Hanis Zalikha yang memastikan anak-anaknya sopan dan cerdik.

"Mommy What Happened?"-  Ragam 'Chef' Alisa & Yusuf Kecoh Tolong Masak Cekodok 2

"Mommy What Happened?"-  Ragam 'Chef' Alisa & Yusuf Kecoh Tolong Masak Cekodok 3


"Mommy What Happened?"-  Ragam 'Chef' Alisa & Yusuf Kecoh Tolong Masak Cekodok 4

Sumber: IG haniszalikha

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram